Hakkari’nin sorunları tartışılıyor

Hakkari’nin sorunları tartışılıyor

Hakkari Belediye Başkanlığı öncülüğünde "Kültürel Değerlerimiz ile Toplumsal Huzurumuzu Koruyalım" şiarıyla kentin genel sorunlarının tartışıldığı bir toplantı düzenlendi.

Belediye meclis salonunda yapılan toplantıya Hakkari Belediyesi Eş Başkan Vekili Fatma Yıldız, Hakkari’deki STK temsilcileri ve kanaat önderleri katıldı.

Yapılan toplantıya ilişkin basın mensuplarına yazılı bir açıklama yapan Hakkari Belediyesi Eş Başkanlığı, "Doğal ve barışık toplumun mirası olan insani ve insanlık değerlerinin en fazla yaşandığı ilimizde bu olgular kapsamında toplumsal barışın ve huzurun sağlanması, yaşamın tüm alanlarında bireyin ve toplumun uyum içerisinde herkesin hak ve hukukun gözetilerek ve korunarak sürdürülebildiği bir yaşam adına yoğun bir çalışma programına girmiş bulunuyoruz. Uzun yıllardan beridir birçok nedenden kaynaklı toplumsal barışın ve huzurun olumsuz etkilendiği, gelecek adına yoz ve dejenere bir kültürün topluma hakim olmaya çalışıldığı kabul edilir hale gelmiştir. Tam bu noktada bireyin ve toplumun sağlığı için kültürümüz ve tarihsel mirasımızla bu sorunların aşılabileceği görülmüştür. Genel olarak ilimizde yaşanan ve toplumun parçalanmasına neden olacak ölçüdeki sorunların tartışılması, sorgulanması ve geliştirilecek önerilerle şekillendirilip toplumsal yaşamımızın yeniden inşası için yoğun bir çalışma programına gireceğimizi paylaşmak istiyoruz. Bu çalışmalarımızı; kentimizin mihenk taşları olan kanat önderlerimiz, cefakâr ve barışın simgesi olan kadınlarımız, demokratik ve özgür yaşam uğruna mücadele eden siyasi yapılarımız, geleceğimizin mimarı olan gençlerimiz ve öğrencilerimiz, emek, barış ve kardeşlik mücadelesini veren sendikalarımız, hayatın görülmeyen ayrıntılarını ve güzelliklerini bizlere anımsatan engelli kardeşlerimiz, toplumun birçok ihtiyacını karşılayan ve organize eden sivil toplum kuruluşlarımız, toplumsal yaşama katkısı olan tüm kamu kurum ve kuruluşlarımız, değerli mahalle muhtarlarımız ve daha sayamadığımız tüm kesimlerle bir araya gelerek yürütmeyi planlamış durumdayız. İlimizde toplumsal düzeyde yaşanan sorunların başında gelen; tefecilik, tombala, fuhuş, aile veya aşiret düzeyinde yaşanan kavgalar, çocukların kontrol dışı ve toplumu huzursuz eden eğilimleri, düğünler ile taziyeler konusunda yaşanan sorunlar, ilimizde bulunan tüm resmi kurumların çalışma eksiklikleri ve sundukları hizmetlere katkıda bulunmak, özellikle belediyemizin tüm faaliyetlerinde, bütçesinden, faaliyetlerin planlanmasına ve harcanmasına kadar yukarıda saydığımız ilgili kesimlerin katkısı ve katılımı ile çalışmalarımızı yürütmeyi planlıyoruz. İlimizin tüm dinamikleri ve kurumları ile çalışmalarımızı en kısa sürede tamamlayıp, ortak bir basın açıklaması ile halkımıza deklere edeceğiz. Bu yürütülen çalışmaya bireysel manada katkı sunmak isteyen vatandaşlarımız da önerilerini bizlere ulaştırabilirler. Yapmayı planladığımız bu çalışmalarımızda halkımızın ve tüm kurumların bugüne kadar verdikleri destekleri bundan sonraki çalışmalarımıza da gösterecekleri duyarlılık ve destekleri için teşekkürlerimizi sunuyoruz" denildi.

Hakkari’nin sorunları tartışılıyor

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.