Hakkari'nin kurtuluşu ve 23 Nisan resepsiyonu

Hakkari'nin kurtuluşu ve 23 Nisan resepsiyonu

23 Nisan çocuk bayramının kutlandığı Hakkari'de Hakkari'nin kurtuluşunun 96. yılı ve 23 Nisan Çocuk Bayramı nedeniyle Hakkari  Valilik konağında bir resepsiyon verildi.

ZEKİ DARA –

YÜKSEKOVA HABER

HAKKARİ - Hakkari'deki 23 Nisan kutlamları İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran'ın Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasıyla başladı. Programı daha sonra Atatürk Kültür Merkezi'nde devam etti. Hakkari Valisi Necmettin Kalkan, askeri erkan, kurum amirleri, öğretmen, öğrenci ve veliler katıldı.

Programın sonunda Milli Eğitim Müdürlüğü ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından yıl içerisinde organize edilen farklı yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödül verildi.

Daha sonra Hakkari'nin Kurtuluş Yıldönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle, Valilik Konağı bahçesinde çocukların ve kadınların davetli olmadığı yemekli ve müzikli bir resepsiyon verildi.

Resepsiyona Hakkari Valisi Necmettin Kalkan, Hakkari merkez, ilçeler ve bağlı köylerdeki kanaat önderleri, bazı muhtarlar, siyasi parti temsilcileri, ilçe kaymakamları ve sivil toplum örgütü temsilcileri ile kamu kurum kuruluşlarının müdürleri ile vatandaşlar katıldı.

haberinfotograflari.gif

Valilik konağı bahçesine konulan masalarda misafirlere yemek ikram edildi. Yerel sanatçıların söylediği Kürtçe ve Türkçe şarkılar eşliğinde Vali Kalkan gelen misafirlerle birlikte kol kola girip halay çekti. Yöresel kıyafet giyen vatandaşlarla kol kola giren Vali Kalkan ve İl Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay Yavuz Özfidan, çektikleri halaylarla ilgi gördü.

Yemeğe katılan Durankaya Beldesi Belediye Başkanı Fatih Keskin ile Hasan Öztunç isimli vatandaş, böyle bir süreçte Hakkari Valisinin kendi evinin bahçesinde yemek verip halkla bir araya gelmesinin sevindirici olduğunu belirtirken, barış süreci ile birlikte Hakkari'de bir huzur havasının estiğini vurguladılar.

Resepsiyonda konuşan Hakkari Valisi Necmettin Kalkan ise Hakkari’nin düşman işgalinden kurtuluşu ve 23 Nisan bayramı nedeniyle düzenledikleri etkinlikle halkla bir araya geldiklerini söyledi.

94 yıl önce TBMM dualarla açıldığına işaret eden Vali Kalkan, O gün demokrasinin ilk adımının atıldığını kaydederek, o günden bugüne demokrasimizin gelişmeye, ilerlemeye devam ettiğini belirtti.

Hakkari'nin kanaat önderleri, ileri gelenleri ve STK temsilcileri ile bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Kalkan," Hangi siyasal düşüncede olursa olsun ben Hakkari Valisiyim hepsini görmek istiyorum dedim ve herkesi davet ettim. Davetime icabet edip gelenlere sonsuz teşekkürler ediyorum. Gelmeyenlere ise selamlarımı yolluyorum" dedi

 Selahattin Eyyubi’nin  ‘Dostlarıyla uğraşanlar düşmanlarıyla savaşamaz’ şeklindeki sözünü hatırlatan Vali Kalkan Hakkari’nin düşmanın geri kalmışlık, yoksulluk ve eğitimsizlik olduğunu söyledi.

‘Türkiye'nin 81 vilayetinden daha fazla insanımızı eğitmeye, daha fazla çalışmaya, daha fazla üretmeye ihtiyaç duyuyoruz’ diyen Vali Kalkan, Hakkari’nin 30 yıl içerisinde beşeri sermayesinin önemli bir kısmını kaybettiğini ifade ederek, Hakkari'nin önünün açılmasının eğitimde, sağlıkta, sporda yapacak işler olduğunu belirtti. 

Vali Kalkan iki sınır kapısın açılması ve Yüksekova Havaalanının bir an önce hizmete girmesi için de yoğun bir çalışma içinde olduklarını belirterek, "Bakın Hakkari  Bingöl, Iğdır, Şırnak havaalanlarıyla beraber ihale edilmişti.Ama bu üç havaalanında şu anda dünyanın her yerine ulaşılabiliyor.Hakkari Havaalanı bir talihsizlik yaşadı.istemeyenler vardı. Bugün bu sınır kapılarını da istemeyenler olacaktır. Oradaki iş makinelerini yaktılar ve çeşitli nedenlerle Yüksekova Havaalanı gecikti. Fakat biz yine mücadelemizi devam ettirdik. İnşah bu yıl sonuna doğru Hakkari-  Yüksekova Havaalanında uçacağız. Bu Havaalanı sadece Hakkari'ye hizmet etmeyecek. Doğu Karadeniz'den, Doğu Anadolu'dan Kuzey Irak'a giden bir hatta hizmet edecektir. İran’daki vatandaşların Antalya, İstanbul, Avrupa’ya uçuşlarına Yüksekova havaalanı ev sahipliği yapacaktır.” diye konuştu.

Kalkan, çözüm sürecinde en fazla etkilenen , faydasını gören Hakkari ili olduğunu ifade ederek, şunları söyledi: "Hiç bir vatandaşımız Hakkari'den daha fazla bu sürecin kıymetini anlayamaz sanıyorum.Çünkü bu sokaklar yıllarca acı yaşadı.Bunlar türkülerimize yansıdı.Ama 1,5 yıldır Hakkari'de huzur var, bölgede huzur var. Bu huzur da sizlerin gayret ve çabalara olacak. Sizler bu huzuru sağlıyorsunuz. Ben sadece orkestra şefliği yapıyorum. Huzur,  güven ve istikrar olursa Hakkari 'de diğer illerle aynı seviyeye ulaşacaktır. Özgürlük ve güvenlik dengesini asla ihmal etmeyeceğiz. Özgürlüğe sonuna kadar evet, ama güvenliği de ihmal etmeyeceğiz"

Program konuşmaların ardından son buldu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum