Hakkarili kadınlardan kınama

Hakkarili kadınlardan kınama

Hakkari Kent Kadın Meclisi üyeleri, Samsun'da Ahmet Türk'e yapılan saldırı ve Hakkari'de Hatip Kurt ve annesinin yerde sürüklenmesini yürüyüş ve basın açıklaması ile protesto etti.

YÜKSEKOVA HABER / HAKKARİ

Bulvar Caddesi üzerinde bulunan Barış ve Demokrasi (BDP) binası önünde toplanan kadınlar, ellerindeki pankartlarla Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan Şen Oteli önüne kadar bir yürüyüş düzenledi. Sık sık Ahmet Türk lehine slogan atan kadınlar burada bir basın açıklaması yaptılar.

Açıklamayı okuyan Kent Kadın Meclisi Üyesi Fatma Duman, Ahmet Türk'e yapılan saldırının Kürtlerin bütünlüğüne yapıldığını belirterek, ““Ahmet TÜRK e yapılan saldırı özünde Ahmet TÜRK e yönelik bir saldırı olmayıp Kürtlerin bütünlüğüne yapılmıştır. Halkımız bunu böyle algılamış ve demokratik tepkilerini o yüzden koymuştur.”dedi.

Duman, BDP Hakkari İl Teşkilatı tarafından basın açıklaması yapıldıktan sonra sessiz bir biçimde evlerine ve iş yerlerine dönen halka polisin saldırıldığını belirterek, "Tüm bunların yanında evlere ve işyerlerine rastgele gaz bombası atılmış bunun sonucunda birçok insanımız yaralanmıştır. Evinin önünde annesi ile birlikte olan Hatip Kurt isimli 14 yaşındaki çocuğa tüm basın ve dünya kamuoyu gözü önünde vahşice saldırılmış, annelik duygusuyla evladına sarılmak isteyen anne de aynı şekilde ve vahşice yerlerden sürüklenmiştir. Panzere kadar götürülmüş ve yaralanması sonucu Hakkari Devlet Hastanesi'ne ve oradan da Van Devlet Hastanesi'ne sevk edilmiştir. Biz Kent Kadın Meclisi olarak bu yaşanan olayları şiddetle kınıyoruz" şeklinde konuştu.

Açıklama sonrasında olayların çıkmaması için partililer Cumhuriyet Caddesi üzerinde barikat kurarak kalabalığın polislerin bulunduğu sokağa gitmelerine izin vermedi.

Açıklamaya Belediye Başkan Vekili Abdullah Kılıç, parti yöneticileri ile çok sayıda vatandaş da  katıldı.

41105

41106

41107