Hakkarili emekçiler Soma faciasını unutmadı!

Hakkarili emekçiler Soma faciasını unutmadı!

DİSK, KESK,TMMOB VE TTB, 301 madencinin yaşamını yitirdiği Soma faciasının yıl dönümünde açıklama yaptı. açıklamada hükümetin işçi ve emekçilere yönelik politikaları eleştirildi.

YÜKSEKOVA HABER 

HAKKARİ - Bugün, Manisa’nın Soma ilçesinde 301 madencinin feci bir şekilde can verdiği Soma faciasının yıldönümü. DİSK, KESK,TMMOB ve TTB Hakkari Şubeleri facianın ikinci yıl dönümü nedeniyle Hakkari Belediyesi önünde basın açıklaması yaptı.

Grup adına hazırlanan bası açıklamasını okuyan KESK Hakkari Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Musa Bor, ‘Somayı unutmadık unutturmayacağız’ dedi.

Soma faciası yaşandıktan sonrada işçi ve emekçilerin yaşamlarını yitirdiğini anlatan Bor, başta hükümet olmak üzere kimsenin bu olaydan ders çıkartmadığını kaydetti.

İş cinayetlerinin başlıca nedeninin neoliberal ekonomi politikaları olduğunu ifade eden Bor, çalışma koşullarının ağırlaştığına dikkat çekti.

TBMM’den geçirilen, ‘Özel İstihdam Büroları’ Yasası ile emekçilere darbe vurulduğunu anlatan Bor, düzenlemeye tepki gösterdi.

İşçi sağlığı ve iş güvenliği alanında işçiler lehine düzenlemeler yapılmasını isteyen Bor,
İşlerin AKP iktidarı döneminde üretim; teknik bilgi ve alt yapı olarak yetersiz, deneyimi ve deneyimli uzmanı bulunmayan kişi ve şirketlere bırakıldığını savundu.

Kasım 2002’den beri iş cinayetlerinde 17 bin emekçinin yaşamını yitirdiğini belirten Bor, şunları söyledi: “Soma’da yaşanan acı gerçeğin nedenleri ortadadır. Bu nedenler ile hesaplaşılmadığı sürece fabrikalarda, madenlerde, inşaatlarda ve tüm çalışma alanlarında bizleri bekleyen yeni Soma’ların yaşanması kaçınılmazdır. Demokratik bir ülke ve ortak bir yaşam Soma, Roboski, Suruç, Ankara Gar Önü, ve yaşanan tüm ölümlerin hesabı verilsinden geçer”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.