Hakkarili dağcıların ikinci kış tırmanışı

Hakkarili dağcıların ikinci kış tırmanışı

Hakkari Reşko Doğa Sporları Kültür Derneği üyesi dağcılar ikinci kış tırmanışlarını Mehed Dağı’nın zirvesine çıkarak gerçekleştirdiler

ZEKİ DARA / YÜKSEKOVA HABER 

HAKKARİ - Bu yıl birinci kış tırmanışlarını Büyükkaya Dağı zirvesine çıkarak gerçekleştiren Hakkari Reşko Doğa Sporları Kültür Derneği üyesi dağcılar, dün de Mehed Dağı’nın zirvesine çıktılar.

haberinfotograflari.gif

Dernek üyesi 10 dağcı, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından tahsis edilen bir araç ile Hakkari merkeze bağlı Durankaya Beldesi’nde bulunan Slehyan tepesinden yürüyüşe başladılar.

Yaklaşık 6 buçuk kilometrelik parkuru ayaklarına bağladıkları hedikler ile 5 buçuk saatte aşan dağcılar, tipi nedeniyle bölgede biriken karda zor anlar yaşadıklarını anlattılar.

Kato ve Toros Dağları’nın devamı olan 2 bin 900 rakımlı Mehed Dağın’ın zirvesine tırmanan dağcılar burada hatıra fotoğrafları çektirdi.

Tırmanış ile ilgili bilgi veren Hakkari Dağcılık il temsilcisi Naci Ertunç, toplamda 15 kilometrelik parkuru yürüdükleri, gidiş dönüşlerinin 8 buçuk saat sürdüğünü söyledi.

Ertunç, zirveye vardıktan sonra beraberindeki dağcılara, Mehed Dağı’nın çevresinde bulunan dağlar ile köyler ilgili bilgilendirmelerde bulundu.

55 yaşındaki gönüllü dağcı Naci Ertunç, bu tırmanışlar ile Hakkari gençliğini kahvelerden kurtarıp doğa sporuna yöneltmek ve dağların kenti olan Hakkari bölgesini yurt için ve yurt dışına tanıtmak olduğunu kaydetti.

Yürüyüşe katılan dağcılardan Kemal Dağgöl ve Esat Kılıç, bu tür faaliyetlere katılmanın zor yönleri olduğunu ancak zirveye tırmanın keyfini bambaşka olduğunu ifade ettiler.

Bundan sonra yapılacak olan faaliyetlere de katılacaklarını belirten dağcılar, tüm doğaseverleri, fotoğrafçıları ve diğer dağcıları da bu tırmanışlara katılmalarını beklediklerini kaydederek, Bu organizasyonu düzenleyen Hakkari Dağcılık İl Temsilcisi Naci Ertunç’a teşekkür ettiler.

Hakkarili dağcılar 15 Ocak tarihin de ise 3 bin 200 rakımlı Büyükkaya Dağı zirvesine tırmanmışlardı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.