Hakkarili dağcılardan pankartlı tepki

Hakkarili dağcılardan pankartlı tepki

Hakkari ve Şırnak’ın il statüsünden düşürülmesine yönelik bugün TBBM’de görülecek yasa tasarısına karşı bir tepki de Hakkarili bir grup dağcıdan geldi.

Daha önce çeşitli eylem ve etkinliklerle protesto edilen yasa tasarısına tepki gösteren dağcılar, 2700 rakımlı Merga Büte Kayak Tesisleri’ndeki kaya tırmanışının ardından zirvede “Kadim Şehrimiz Hakkari İl Kalsın” yazılı pankart açarak iniş gerçekleştirdiler.

İniş sonrası basın açıklaması yapan Türkiye Dağcılar Federasyonu İl Temsilcisi Naci Ertunç, Hakkarili dağcılar olarak tek dileklerinin Hakkari’nin il olarak kalması olduğunu söyledi. Ertunç, ‘Bugün mecliste görüşülecek olan yasa tasarısı ile ilgili Sayın Cumhurbaşkanımıza ve Sayın Başbakanımıza buradan sesleniyorum, kadim olan Hakkari kentimizin il olarak kalmasını istiyorum” dedi.

Dağcılardan Av. Turgut Besi ise, Hakkari’nin isminin değiştirilerek ilçe yapılmasına karşı tepkilerini dile getirmek için pankart açtıklarını söyledi. Besi, “Dağcı arkadaşlarımızla 45 metre yükseklikteki kayaya teknik tırmanış yaptık. Biz yasal ve demokratik tepkimizi dile getirmek için buradayız. Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımıza sesleniyoruz. Biz kentimizi kaybetmek istemiyoruz. Çünkü burası bir memur kenti. Hakkari’nin il vasfının değiştirilmesi demek, yok olması demektir. Turizm açısından da önemli bir kent. Her yıl yüzlerce turist buraya akın etmekte. Biz buradan tekrar Cumhurbaşkanına ve ilgili bürokratlara sesleniyoruz. Lütfen sesimizi duyun” diye konuştu.

Genç dağcılardan Recep Sönmez de, Hakkari’nin ilçe haline gelmesinin turizm açısından büyük bir kayıp olacağını belirterek, “Hakkari coğrafyası ve dağlarıyla güzeldir. Eğer ilçe olursa; sosyal, ekonomik ve en önemlisi turizmin bütün olanaklar biter. Biz Hakkari’nin il olarak kalmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.