Hakkari'den eylem için Ankara'ya gittiler

Hakkari'den eylem için Ankara'ya gittiler

​Hakkari'nin il statüsünden düşürülmesini öngören tasarının Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan Bütçe komisyonundan geçmesinin ardından çok sayıda vatandaş Ankara'ya doğru yola çıktı.

YÜKSEKOVA HABER 

HAKKARİ - 2 Ağustos tarihinde gündeme gelen ve Hakkari'nin il statüsünden çıkarılarak 'Çölemerik' adıyla ilçeye dönüştürülmesinin öngören yasa tasarısı bu hafta Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne gelecek. Tasarının meclisten geçmesi durumunda Hakkari il statüsünü kaybedip ilçe olacak.

Günlerdir bir dizi eylem ve etkinlikle kararı protesto eden Hakkarililer bu kez eylemlerini Ankara'ya taşıma kararı aldılar.

'Hakkari İl Kalsın Koordinasyonu'nun yaptığı çağrı üzerine bir araya gelen kent sakinleri 5 minibüs ve özel araçları ile Ankara'ya doğru yola çıktı. 

Koordinasyon adına açıklama yapan Hakkarili Mimar Cemal Erip, Hakkari'nin il statüsünden çıkartılıp 'Çölemerik' ilçesi olarak Plan Bütçe Komisyonu'ndan geçtiğini belirterek, "Bu kararın bu hafta da Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kuruluna gelmesi bekleniyor. Biz de Hakkarililer olarak kentin kanaat önderleri, Sivil Toplum örgütü temsilcileri, esnaf ve muhtarlarımız bu kararın karşısında durmak için, bu kararın yanlış olduğunu tekrar dile getirmek için sesimizi TBMM'de dile getirmek için Türkiye genelinde yaşayan Hakkarililere bir çağrıda bulunduk. Şu anda hemşerilerimiz bu genel kurul görüşmelerinde bu kararın yanlış olduğuna dair seslerini yükseltmek için Ankara'da toplanıyorlar. Biz de burada tahsis ettiğimiz minibüslerle halkımızı Ankara'ya yolcu ettik. Umarım sayın Cumhurbaşkanımız, hükümetimiz, muhalefet partilerimiz bu kararın yanlış olduğuna kanaat getirirler ve bu karar meclisten geri döner" dedi.

Açıklamanın ardından 5 araç alkışlar eşliğinde Ankara'ya uğurlandı.

h3-023.jpg

h2-036.jpg

h1-036.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.