Hakkari’den Ankara’ya ‘Bilim’ gezisi

Hakkari’den Ankara’ya ‘Bilim’ gezisi

DAKA ile Hakkâri Milli Eğitim Müdürlüğünün işbirliği ile Yüksekova ve Şemdinli’de okuyan 53 öğrenci ve 5 öğretmen 3 gün sürecek bir gezi için Ankara’ya gittiler. Öğrenciler Bilim ve Çocuk müzesini gezecekler.

ZEKİ DARA - YÜKSEKOVA HABER 

HAKKARİ -  Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) ile Hakkari İl Milli Eğitim Müdürlüğü Yüksekova ve Şemdinli’deki çeşitli okullarda okuyan 53 öğrenciyi ve onlara rehberlik edecek 5 öğretmeni 3 gün sürecek bir gezi için Ankara’ya gönderdi. Ankara'da Bilim ve Çocuk müzesini dolaşacak olan öğrenciler, hem bilgi alacak hemde eğlenecekler. 

Ankara’da DAKA yetkilileri tarafından karşılanacak olan öğrencileri Yüksekova Kaymakamı İbrahim Cenet ile öğrenci velileri ve öğretmenleri tarafından uğurlandı. DAKA Genel Sekreteri Dr. Emin Yaşar Demirci ve Hakkârili iş adamı eski Ticaret Odası Başkanı Ahmet Şen’i desteği ile 3 gece bir otelde ağırlanacak.

23 Aralık'ta Ankara Çocuk Müzesi ve Bilim Merkezini gezecek olan öğrenciler, Fethi Kubilay Yalçın tarafından kurulan ve içinde; Vahşi Yaşam, Dineosfera, Ali Babanın Çiftliği, Bir Günde Dört Mevsim, Denizcilik ve Korsan, Trafik, Şantiye, Ayna Labirenti, Klinik, Hep Beraber Çığlık, Karaoke, Marketim, H2OHH ve Ay bölümleri bulunan Çocuk Müzesini gezecekler.

Ankara’da Eski Meclisi ziyaret edecek olan öğrenciler, 24 Aralık 2014 tarihinde yine Ankara Çocuk Müzesi ve Bilim Merkezine giderek, burada bulunan atölyeleri gezecekler. Elektrik ve Yenilenebilir Enerji, Ses ve Işık, Kuvvet ve Mekanik, Her Yerde Bilim Yapabilirim – GENOM ve Adli Tıp, Astronomi ve Uzay, Teknoloji – Mühendislik – Matematik Uygulamaları atölyelerinde çalışacak olan çocuklar hem bilgi edinecek hem de eğlenecek. .

25 Aralık’ta Anıtkabir ve Ankara Etnoğrafya Müzesini gezecek olan öğrenciler aynı gün saat 16.00’da Hakkari’ye dönecekler. 

Gezinin organizatörü, Hakkâri Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Hilal Turgay, Hakkari’nin bilime kanat açtığını belirterek, “Hakkari nüfusunun yüzde 50’si çocuk bu çocuklar her şeyin en güzelini hak ediyor” diye konuştu.

g1-025.jpg

g2-017.jpg

g3-010.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum