Hakkari'de yürüyüşe müdahale

Hakkari'de yürüyüşe müdahale

Hakkari’de DBP öncülüğünde sokağa çıkma yasaklarına karşı yapılmak istenen yürüyüşe polis müdahale etti. Tazyikli su, biber gazı ve gaz bombası kullanılan müdahalede 1 kişi yaralandı.

YÜKSEKOVA HABER

HAKKARİ -  Hakkari DBP il Örgütü tarafından bugün saat 13.00’da bölgedeki sokağa çıkma yasaklarını ve Hakkari’de yaşanan olayları protesto etmek amacıyla yürüyüş düzenlenmek istedi.

Aralarında HDP Hakkari milletvekili Nihat Akdoğan ve DBP ile HDP'li seçilmişlerin bulunduğu grup yoğun güvenlik önlemleri nedeniyle çarşı merkezine geçemeyince grup bir pasajın içinde belediye önüne geçmek zorunda kaldı.

Belediye önünde toplanıp açıklama yapmak isteyen ve aralarında yaşlı kadınların da bulunduğu kalabalığa polis hiç bir uyarıda bulunmadan tazyikli su, biber gazı ve gaz bombasıyla müdahale etti.

Gruptakiler bir anda ara sokaklara dağılırken, çevredeki esnaflar da kepeklerini kapatmak zorunda kaldı. Müdahale sırasında 70 yaşlarındaki Musa Akbaş isimli yurttaş hafif yaralandı. Aktaş olay yerine çağrılan ambulansla Hakkari Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. 

m1-023.jpg

Müdahalenin ardından HDP Hakkari Milletvekili Nihat Akdoğan, HDP ve DBP il  yöneticileri, il meclisi üyeleri ve çok sayıdas yurttaş belediye önünde toplanarak müdahaleye tepki gösterdi.

Burada açıklama yapan DBP Hakkari İl Başkanı Hüseyin Armut, en demokratik hakları olan yürüyüşe bile ölçüsüz bir şekilde müdahale edildiğini söyledi.  Sokağa çıkma yasaklarını ve yasaklara  karşı gösterilmek istenen tepkilerin engellendiğini belirten Armut, polisin bu tutumunun kabul edilemez olduğunu söyledi.

Daha sonra söz alan HDP Hakkari Milletvekili Nihat Akdoğan ise yürüyüşe yapılan müdahaleyi kınayarak, Hakkari’de sokağa çıkma yasağı ve hendekler olmadığı halde, bölgenin bir çok merkezindeki yasakları protesto edenlere polis tarafından saldırı düzenlendiğini söyledi.

AKP hükümetinin ‘Sri Lanka Modelini’ örnek alarak Kürtleri, Kürt siyasetini boğmaya çalıştığını belirten Akdoğan, “Burada bir kişiye  1 Panzer,  1 Akrep, 1 TOMA düşmektedir.  Burada ülkenin iç savaşa girdiği bir yerde halkımızın demokratik dileklerini demokratik taleplerine izin verilmiyor. Bu şehri, bu caddeleri terörize eden kim? Basın açıklamasını yapmak isteyen il, ilçe belediye eş başkanları, milletvekillerine saldırılar yapılıyor. Sokakta yürüyor gençlere müdahale ediliyor” dedi.

Hakkari’de basın mensuplarının da çalışamaz hale geldiğine dikkat çeken Akdoğan,  dün haber takibindeyken tartaklanarak gözaltına alınan Van TV ve İHA muhabiri Serkan Kaya’ ya uygulanan şiddeti kınadıklarını kaydetti. 

‘Beyaz Toroslar devri kapandı’ diyen Akdoğan, beyaz rangerlerın devreye girdiğini anlatarak ‘Türkiye cezaevlerinde basın mensubu yok’ diyenleri kınadığını ifade etti.

Akdoğan şunları söyledi: “Bugün Kürdistan’da halkın taleplerini, halkın özyönetim taleplerini terörize etmek isteyen hükümete bir daha söylüyoruz. Burası Sri Lanka olmayacak. Burası sizin isteklerini karşılayacak bir ortam asla olmayacak. Sizi ayrıma gitmeden şehrin bütün hayat damarlarını keserek 14 gün-20 gün-21 gün -24. güne giren Suruç’ta siz insan haklarını çiğniyorsunuz. Siz hukuku yerle bir ettiniz. Biz sizin hukuksuzluğunuzun önünde boyun bükmek durumunda değiliz. Diz çökmeyeceğiz"

Açıklamanın ardından HDP Hakkari Milletvekili Nihat Akdoğan, Belediye eş başkanı Nazmi Coşkun, il meclis başkanı Lokman Özdemir ve DBP ile HDP yöneticilerinin de aralarında bulunduğu grup olaysız bir şekilde dağıldı. 

m2-016.jpg

m3-012.jpg

m7-002.jpg

m5-003.jpg

m4-008.jpg

m6-004.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.