Hakkari’de YGS heyecanı sona erdi

Hakkari’de YGS heyecanı sona erdi

Hakkari’de 25 merkezden 8 bin 500 öğrencinin sınava katıldığı ve bin 700 personelin görev yaptığı Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı’nda (YGS) heyecanı sona erdi.

YÜKSEKOVA HABER 

HAKKARİ - Üniversiteye girişte birinci aşama olarak uygulanan YGS sınavı yapıldı. Tek oturumda düzenlenen ve saat 10.00’da başlayan sınavda adaylara 160 soru için 160 dakika süre verildi.

YGS saat 12.40’ta tamamlandı. Adaylar, sınav salonuna 2016-YGS Giriş Belgesi ile nüfus cüzdanı veya pasaportlarını göstererek girdi ve kendi sıra numaralarının bulunduğu yerlere oturdu.

Sınav binalarına hiç bir eşya alınmadı. Adayların sınavda kullandığı kalem, silgi, kalemtıraş ile şeker ve peçete ÖSYM tarafından verildi.

25 merkezde 8 bin 500 öğrencinin sınava katıldığı ve bin 700 personelin görev yaptığı Hakkari'de de YGS sınavı sorunsuz bir şekilde yapıldı.

Sınavda 3 saat boyunca ter döken öğrenciler sınav çıkışı çarşı merkezine akın etti.

Öte yandan Yüksekova ve Şemdinli ilçesi ile her iki ilçeye bağlı köylerden gelen öğrenciler Yüksekovca ilçesinde bu akşam uygulanacak olan sokağa çıkma yasağı nedeniyle evlerine geri dönme telaşına düştüler. Çok sayıda öğrencinin duraklarda kuyruğa girdiği görüldü.

 1-20160313142110.jpg

Hakkari’de YGS heyecanı sona erdi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.