Hakkari'de üniversitenin taşınacağı iddialarına tepki

Hakkari'de üniversitenin taşınacağı iddialarına tepki

Hakkari Üniversitesi'nin Yüksekova’ya taşınacağı iddialarına kentteki sivil toplum örgütleri, astıkları pankartlar ile tepki gösterdi.

Bir süre önce Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Hakkari ve Şırnak il merkezlerinin Yüksekova ve Cizre ilçelerine taşınacağını açıklamasının ardından başlayan tartışma sıcaklığını korurken, Hakkari Üniversitesi'nin Yüksekova’ya taşınacağı iddiaları kentte yeni bir tartışma başlattı. STK’lar, kentin farklı noktalarına ‘Üniversitemiz sahipsiz değildir’, ‘Üniversitemiz geleceğimizdir’, ‘Üniversitemize sahip çıkalım’ yazılı pankartlar asarak tepkilerini dile getirdi.

Astıkları pankartlar ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası (HATSO) Başkanı Servet Taş, “Hakkari’nin kampüs çalışmaları tam 8 yıl oldu.Fakat 8 yıldır bir takım idari yetersizlikler ve idari beceriksizliklerden dolayı ilimize katkı sunamadı. Hakkari Üniversitesi dönemin başbakanı Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ilimize yatırımı, katkısı ve mirasıdır. Maalesef yetkililer bu mirasa sahip çıkamadılar. Bizim tepkimiz bunadır. Üniversitenin ikinci etap inşası durduruldu. Yüksekova’ya taşınması duyumlarını alıyoruz. Sivil toplum kuruluşları, kanaat önderleri ve halk olarak bununla ilgili daha önce bir basın açıklaması yaptık, yetkilileri göreve davet ettik. Bizler üniversitemize sahip çıkacağız. Üniversitenin ikinci etabına tekrar başlanılması için de tüm demokratik tepkilerimize devam edeceğiz” dedi.  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.