Hakkari'de tespit çalışmaları devam ediyor

Hakkari'de tespit çalışmaları devam ediyor

Hakkari’de erken yağan kar nedeniyle zarar gören çiftçilerin zararlarının tespiti için Gıda, Tarım ve Hayvancılık il ve ilçe müdürlükleri bünyesinde kurulan komisyonun çalışmaları devam ediyor.

ZEKİ DARA - YÜKSEKOVA HABER 

HAKKARİ - 20 Ekim’de başlayan ve kısa sürede Hakkari merkez ve Yüksekova ilçesi ile köylerde etkisini artıran kar yağışı nedeniyle meyve bahçeleri zarar gören çiftçilerin zararlarının tespiti için Hakkari ve Yüksekova Gıda,Tarım ve Hayvancılık il ve ilçe müdürlükleri bünyesinde kurulan hasar tespit komisyonu çalışmalarını sürdürüyor.

Hakkari; Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mehmet Yıldırım, Hakkari'de beklemedikleri yoğun kar yağışı nedeniyle Hakkari merkez, Yüksekova ve Şemdinli ilçelerinde tarımsal alanlarda büyük zararların meydana geldiğini söyledi.

Meydana gelen zararların tespiti için kurulan ekiplerin hasar tespit çalışmalarına devam ettiğini belirten Yıldırım, “Vatandaşların verdiği dilekçelere istinaden muhtarların bilgisi doğrultusunda zarar gören vatandaşlarımızın tarım alanları yerinde tespit edilip rapor haline getireceğiz. Rapor haline getirdikten sonra sayın Valimizle birlikte raporu değerlendirip bakanlığa bilgi vereceğiz. Bakanlıkta raporun cevabı geldikten sonra vatandaşlarımıza gerekli bilgiyi vereceğiz. Meyve bahçeleri zarar gören çok sayıda vatandaşımız kurumumuza müracaat etmiştir. Zararları tarım sigortası kapsamında olması halinde çiftçilerimizin zararları karşılanacaktır. Tarım sigortası olmayan çiftçilerimizin zararları ise yasa gereği karşılanmayacaktır. Ekiplerimiz yoğun bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor. Kaç çiftçinin zarar gördüğünü ise daha sonra açıklayacağız" dedi.

19 ve 20 Ekim tarihlerinde bölgede başlayan kar yağışı nedeniyle Hakkari ve Yüksekova'ya bağlı bir çok köyde özelikle meyve ağaçları zarar görmüş, Yüksekova'nın Güçlü Köyü'ne bağlı Durak Mezrası'nda ise 230 küçük baş hayvan yoğun sis nedeniyle kayalıklardan atlayıp telef olmuş 100 kadar küçük baş hayvan ise hala kayıp. 

mehmetyildirim.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.