Hakkari'de su kesintisinin sebebi belli oldu!

Hakkari'de su kesintisinin sebebi belli oldu!

Hakkari’de kimliği belirsiz kişi yada kişilerin, Karadağ (Golan) ve Berçelan yaylasındaki içme suyu isale hattına ve maslaklara taş, torba ve halatlarla hasar verdiği belirtildi.

BİLAL TİNAR / YÜKSEKOVA HABER

HAKKARİ - Hakkari'de Karadağ (Golan) ve Berçelan yaylalarındaki kaynak suları şehir merkezine taşıyan isale hatları maslaklardaki arızalar nedeniyle şehrin büyük bir çoğunluğuna yaklaşık iki haftadır su verilemiyor. Belediye ekipleri, söz konusu bölgelerin 'Özel Güvenlik Bölgesi' ilan edilip yasaklanması nedeniyle uzun süre söz konusu arızaları gidermek için çalışma başlatamadı.

Bunun üzerine Hakkari Valiliği'nden özel izin aldı. Valilik tarafından izin verilmesi ile beraber belediye ekipleri ve beraberindeki heyet arızanın meydana geldiği bölgelere gitti.

i-1-20160830165613.jpgBelediye Eş Başkan Vekili Fatma Yıldız ile birlikte Karadağ (Golan) bölgesine giden heyet, isale hattında yaptığı incelemelerde buradaki kaynak suları şehre taşıyan borulara kimliği belirsiz kişi yada kişilerce zarar verildiğini, bu nedenle suların şehre aktarılamadığını belirledi. Ekipler, meydana arızaların onarılması için çalışmalarını başlattı.

Belediye Eş Başkan Vekili Şaban Alkan ile beraber Berçelan yaylasına giden ekip ise buradaki isale hattında yaptığı incelemeler sonucu, su maslaklarının kimliği belirsiz kişilerce taş, torba, halat vb. cisimler ile kapatıldığını tespit etti. Ekipler, kapatılan maslakları tek tek temizleyerek suların yeniden şehre ulaşmasını sağladı.

i-2-20160830165613.jpg“BU, BELEDİYE VE HALKI KARŞI KARŞIYA GETİRME PROVOKASYONUDUR”

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Belediyesi Eş Başkan Vekilleri Fatma Yıldız “Kentimizde yaşanan bu mağduriyetin giderilmesi için 15 mahalle muhtarımız ile birlikte iki farkı bölgede çalışma başlattı. Bu çalışmalar neticesinde her iki bölgede de şebeke hatlarına kimliği belirsiz kişi yada kişilerce kasten hasar verildiğini belirledik. Bunu bu halka yapan kişi ya da kişiler vicdansızdır. Tamamen kasıtlı bir şekilde yapılan bu hareket belediyemizi ve halkımızı karşı karşıya getirmek için yapılan bir provokasyondur. Bunu yapan kişileri tespit etmemiz durumunda haklarında her türlü yasal işlerimin yapılması için ilgili kurumlara başvuracağız. Tespit edilen arızaların giderilmesi için ekiplerimiz çalışmalarını başlatmış olup en kısa zamanda şehrimize yeniden suyun verilmesini saylayacağız” şeklinde konuştu.

Belediye heyeti ile bizzat bölgede incelemelerde bulunan mahalle muhtarları, tahrip edilen şebeke hatlarını yerinde inceleyerek yaşanan duruma tepki gösterdi.

i-3-479.jpgi-4-197.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.