Hakkari'de su arızası

Hakkari'de su arızası

Hakkari’de 2 bin 500 rakımlı Berçelan yaylasında içme suyu kaynak şebeke hattı arızalandı.

HAKKARİ- Kent merkezinde içme sularının çamurlu akması ve depolarda su miktarının azalması üzerine harekete geçen Hakkari Belediyesi içme sularının kaynak şebeke borularında meydana gelen arızaları tespit etti.

Kentte son iki günde akan çamurlu sular ve belirlenen bazı depolarda su miktarının azalması üzerine kaynak hatlarında arızaların oluştuğunu belirleyen Hakkari Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü ekipleri, arızaların 2 bin 500 rakımın üzerinde bulunan ve metrelerce kar altında olan Berçelan yaylasından kente taşınan içme suyu şebeke hattında oluşabileceğini tahmin ederek bölgeye Türk Telekom Müdürlüğüne ait bir paletli kar aracı ile ulaştı.

5 kişilik bir grup halinde sabahın erken saatlerinde bölgeye hareket eden belediye ekipleri, zorlu arazi ve olumsuz hava koşulları nedeniyle zor anlar yaşarken, arıza noktasına 3 saatte ulaşabildi.

Burada arıza tespiti yapan ekipler, arızanın Berçelan ana isale hattında kente su taşıyan demir borularda meydana gelen kırılmalardan dolayı oluştuğunu belirledi.

Belirlenen arıza tespitlerinden sonra arızaların giderilebilmesi için iş makinelerine ihtiyaç duyan ekipler, yarın iş makinelerinin bölgeye getirilmesiyle meydana gelen arızaları giderme çalışmalarını başlatacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.