Hakkari'de SODES bilgilendirme toplantısı yapıldı

Hakkari'de SODES bilgilendirme toplantısı yapıldı

Hakkari Valiliği bünyesinde kurulan SODES Proje koordinasyon ekibi, SODES ve AB projeleri konularında bir bilgilendirme toplantısı yaptı.

ZEKİ DARA
YÜKSEKOVA HABER


HAKKARİ - Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nün toplantı salonunda yapılan Sosyal Destek projesi (SODES) toplantısına Hakkâri Vali Yardımcısı Cumhur Duran,  kamu kurumlarının il müdürleri ile bazı sivil toplum örgütünün temsilcileri katıldı.

Toplantıda Hakkari’de uygulanan projeler değerlendirilerek 2014’te uygulanacak SODES projeleri hakkında bilgilendirmeler yapıldı.

Toplantıda konuşan  Vali Yardımcısı Cumhur Duran,  2014 yılında yapılacak SODES Projelerinin özgün ve nitelikli olmasını istediklerini belirterek, projelerin bütçe odaklı ve gençlik odaklı olmasını beklediklerini söyledi.

Hakkari’de şuana kadar yaklaşık olarak 240 projenin uygulandığına dikkat çekerek, bu projelerin çok verimli projeler olduğunu belirtti. Duran, sivil toplum örgütlerinin yeni dönem projelerini hazırlayıp hayata geçirilmesinde etkin rol almasını istedi.

Vali Yardımcısı Duran 2010 ve 2013 yılları arasında desteklenen SODES projeleri ve bu projelere verilen maddi destekler hakkında bilgi verdi.

2014 yılı Sosyal Destek Projeleri'nin (SODES) başvurularının Şubat ayı içinde yapılacağı belirtildi.

SODES NEDİR?

SODES Programı istihdam, sosyal bütünleşme, kültür, sanat ve spor alanlarında göç, yoksulluk ve işsizlik gibi sorunların ve değişen sosyal yapının ortaya çıkardığı ihtiyaçlara kısa sürede karşılık vermeyi hedefleyen insan odaklı bir programdır. 2008 yılında önce GAP Eylem Planı çerçevesinde gerçekleştirilen SODES programına 2010 yılı içinde Hakkari’nin de dahil olduğu Adıyaman, Batman, Diyarbakır, Gaziantep, Kilis, Mardin, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak,  Kars, Ardahan, Iğdır, Erzurum, Ağrı, Erzincan, Malatya, Elazığ, Tunceli, Bingöl, Muş, Bitlis, Van, Gümüşhane ve Bayburt, Hatay, Kahraman Maraş, Adana, Mersin, Nevşehir, Yozgat, Niğde ve Sivas illerinde uygulanıyor.

1.20140113162104.jpg
2.20140113162116.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.