Hakkari’de özel harekat polislerine tepki

Hakkari’de özel harekat polislerine tepki

Hakkari’de özel harekat timleri ve polislerin kendilerine tehditler savurarak, fütursuzca biber gazı ve gerçek mermi kullandıklarını belirten yurttaşlar polislere tepki gösterdi.

KADİR KAYA / YÜKSEKOVA HABER

HAKKARİ - Hakkari’de günlerdir süren Kobanê’ye destek eylemlerine polisin ve özel harekat timlerinin müdahaleleri, vatandaşlar tarafından "90’lı yılları aratmıyor" şeklinde yorumlandı.

Hakkari’nin Gazi mahallesinde evlerinin özel harekat tarafından hedef alındığını iddia eden Çiftçi ailesi, evlerinin çeşitli yerlerine isabet eden onlarca biber gazı gerçek ve mermi kovanlarını basınla paylaştı.

haberingoruntuleri.gif

Çiftçi ailesi özel harekatçılar tarafından evlerinin basılarak kendilerine, "Bu akşam gelip hepinizi alacağız” denilerek tehditlere maruz kaldıklarını aktardı.

Sabriye Çiftçi (60), karşılaştıkları manzara karşısında şaşkın olduklarını belirterek, “Biz de bu ülkenin vatandaşı değil miyiz. Nerede bu kentin valisi? Başımıza herhangi bir şey gelse kimden nasıl hesap soracağımızı bilemiyoruz" dedi.

hbr2-001.jpg

Olayın diğer tanığı Kenan Çiftçi ide Hakkari’de özel harekat polislerinin IŞID çeteleri gibi çeteleşerek halkı tehdit ettiğini iddia ederek, "Bize 'IŞID çetelerini mumla arayacaksınız' diyerek bize böyle hitap ediyorlar” şeklinde konuştu.

Çiftçi, “Hakkari’de özel harekat timleri terör estiriyor. Özel harekat timleri mahallede oyun oynayan çocuklara da gaz bombası atıyorlar. Amaçları nedir, anlamak istiyoruz. Öldürmek istiyorlarsa bizi gelip öldürsünler” diyerek tepki gösterdi.

Birçok mahalle sakini de polisin toplumsal olaylarda orantısız güç kullandığını ve biber gazlarının rastgele atıldığını söylediler. Polisler arasında zaman zaman mahalleliyi tahrik eden hareketlerin yapıldığını bu durumun yetkililer tarafından araştırılması gerektiğini ifade ettiler.

hbr1-001.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum