Hakkari'de oturma eylemi yapıldı

Hakkari'de oturma eylemi yapıldı

Diyarbakır’ın Sur ve Şırnak’ın Cizre ile Silopi ilçelerinde devam eden sokağa çıkma yasakları ile bu yasaklar nedeniyle yaşanan sivil ölümler Hakkari'de oturma eylemi ile protesto edildi.

YÜKSEKOVAHA HABER

HAKKARİ - Hendekleri kapatmak gerekçesi ile Diyarbakır’ın Sur ilçesinde 55. gününü Şırnak’ın Silopi ve Cizre ilçelerinde ise 45. gününü geride bırakan sokağa çıkma yasakları devam ederken yasaklar nedeniyle yaşanan sivil ölümlere dikkat çekmek için Hakkari’de oturma eylemi düzenlendi.

DBP ve HDP İl örgütleri öncülüğünde, HDP il binası önünde yapılan oturma eylemi öncesi polisin çok sayıda zırhlı araç ile güvenlik önlemi aldığı görüldü.

Oturma eylemi öncesi açıklama yapan DBP Hakkari il eş başkanı Hüseyin Armut, Diyarbakır’ın Sur, Şırnak’ın Cizre ve Silopi ilçelerinde yaklaşık olarak 2 aydır sokağa çıkma yasaklarının yaşandığını belirterek bu yasaklar ile birlikte söz konusu ilçelerde ciddi anlamda hak ihlallerinin yaşandığını söyledi.

Yasakların devam ettiği ilçelerde insanların en temel haklarından mahrum bırakıldığına dikkat çeken armut, “Cizre, Sur, Silopi ve Nusaybin gibi ilçeler uzun süreli sokağa çıkma yasağı ve abluka devam ediyor. Buralarda yaşanan çatışmalarda evlere bombalar isabet ediyor. Bunun sonucunda insanlarımız evlerinde yaralanıyor. Ama ne yazık ki insanlarımız en temel hakları olan tedavi hakkından bile yararlanmıyor. Bu oradaki vatandaşlara çok görülüyor. Yaralanan insanlarımız tedavi olamadıklarından dolayı ölüyorlar. Dolayısıyla bizde bugün Hakkari halkı olarak yapılan bu uygulamaları protesto etmek amacıyla 5 dakikalık oturma eylemi başlatıyoruz” dedi.

Açıklamanın ardından aralarında DBP ve HDP’li seçilmişlerin de bulunduğu grup 5 dakikalık oturma eylemi yaptı. Grup daha sonra sessiz bir şekilde dağıldı.

y1-266.jpg

y2-211.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.