Hakkari'de ot biçme zamanı başladı

Hakkari'de ot biçme zamanı başladı

Yazın gelmesi ile birlikte Hakkari'de ot biçme sezonu başladı. Temmuz sıcağına denk gelen ot biçme sezonu nedeniyle çiftçiler zor günler geçirirken, 4. sınıf öğrencisi Caner ise babasına yardım ediyor.

HAKKARİ - Oldukça sarp ve zorlu bir coğrafyası olan Hakkari'de ot biçme sezonu başladı. 

Hayvancılığın önemli bir geçim kaynağı olduğu Hakkari'de hayvan besicileri yazın kavurucu sıcağına aldırmadan hayvanlarının kışlık yemleri için kolları sıvadılar. 

4-292.jpgHakkari Merkeze Bağlı Pınarca (Belan) köyünde yaşayan ve yaklaşık 250 küçük baş hayvanı olan Nuredin İnce isimli besici kardeşleri ve yeğenleri ile birlikte sabahın erken saatlerinden itibaren iş başı yapıyor. 

Ramazan ayı nedeniyle bu yıl ot biçmeye geç başladıklarını anlatan İnce, işlerinin oldukça zor olduğunu belirterek her yıl yaklaşık 4 bin bağ ot biçtiklerini söyledi. 

Aşırı yağışlar nedeniyle bahçe ve biçeneklerinin zarar gördüğünü kaydeden İnce hayvanlarını başka yerlere götürmek zorunda kalacaklarını belirtti. 

Nazım İnce ise hem biçer hem de tırpanla ot biçtiklerini belirterek, işlerinin çok zor olduğunu ifade etti. 

Kışın hayvanlarını beslemek için şimdiden ot biçmek zorunda olduklarını anlatan İnce, yapacak başka işleri olmadığı için baba mesleğini sürdürdüklerini anlattı ve ekledi. "Eğer ot biçmesek koyunlar elimizde kalır. İşimiz çok zor başka mesleğimiz yok. ancak hayvancılık yapabiliyoruz. Hayatımız böyle devam edecek. Böyle geldi böyle gidecek" 

Yaşıtları tatil yaparken babasına yardım etmek zorunda olan 4. sınıf öğrencisi Caner İnce ise ise biçilen otları topluyor.

Okulların tatil olmasıyla köyde babasına yardım ettiğini belirten Caner yaptığı işten keyif altığını söyledi.

1-20160713141239.jpg

5-174.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.