Hakkari’de korna çalma eylemi

Hakkari’de korna çalma eylemi

Hakkari’nin il statüsünden düşürüp il merkezinin Yüksekova’ya taşınmasını öngören tasarıyı protesto etmek amacıyla korna eylemi yapıldı. Yüzlerce aracın katıldığı eylemde Hakkari’nin il kalması istendi.

YÜKSEKOVA HABER 

HAKKARİ - Hakkari ve Şırnak’ın ilçeye dönüştürülerek yerlerine Yüksekova ile Cizre’nin il yapılmasını öngören tasarının TBMM’ye sevk edilmesine yönelik tepkiler devam ediyor.

Tasarının geri çekilmesi için daha önce çeşitli eylem ve etkinliklerin düzenlendiği Hakkari’de bugün de korna çalma eylemi yapıldı.

Korna çalma eylemi öncesinde kısa bir aqçıklama yapan Hakkari Şoförler Odası Başkanı Abdi Arslan, Hakkari'nin 1936’dan beri ol olduğunu ve bu kararı veren hükümetin bunu bildiğini söyledi.

Hakkari'nin tarihi bir kent olduğunu kaydeden Arslan, bir çok medeniyete başkantlik yapmış olan Hakkari'nin bölgede vazgeçilmez bir yerleşim yeri olduğunu ifade etti.

Hakkari’nin ilden düşürülmesini kent için büyük bir kayıp olacağının altını çizen Arslan, 'Hakkari halkının değerlerine, hayallerine, umutlarına geleceğine ve kadim tarihine dokunmayın' dedi.

Açıklamanın ardından araçlarının camlarına ‘Hakkari’me dokunma’ ve ‘Hakkari il kalsın’ yazılarını yazan yüzlerce sürücü korna çalarak konvoy halinde kent merkezine giriş yaptı.

Vatandaşların şaşkın bakışları arasında gerçekleşen eylem daha sonra sorunsuz bir şekilde sona erdi. 

34-003.jpg

e3-021.jpg

e2-037.jpg

e1-038.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.