Hakkari'de Kayyuma karşı açlık grevi başlatıldı

Hakkari'de Kayyuma karşı açlık grevi başlatıldı

Hakkari Belediyesine Kayyum atanması ile birlikte belediye meclisi açlık grevine başladı. Dönüşümlü greve DBP ve HDP Hakkari il örgütleri ve bazı Sivil toplum örgütleri de destek verdi.

YÜKSEKOVA HABER 

HAKKARİ - Aralarında Hakkari Belediyesi'nin de bulunduğu 28 belediyeye kayyum atanmasının yankıları devam ederken, Hakkari Belediyesi yönetimi kayyum kararını protesto etmek amacıyla dönüşümlü açlık grevi başlattı.

Aralarında yerlerine kayyum atanan Hakkari Belediye eş başkanvekilleri Fatma Yıldız ve Şaban Alkan'ın da bulunduğu belediye meclis üyeleri ile HDP ve DBP yöneticilerinin de bulunduğu bir grup Demokratik Bölgeler Partisi Hakkari İl binasında 48 saatlik dönüşümlü açlık grevi başlattı.

Grev basın açıklaması ile başladı. Açıklamaya, HDP Hakkari Milletvekili Nihat Akdoğan, HDP ve DBP İl yönetimi ve bazı STK temsilcileri katıldı.

Geve giren eylemciler adına açıklama yapan Hakkari Belediye Eş Başkanvekili Şaban Alkan, 11 Eylül sabahı belediyelere atanan kayyum ile belediyelere darbe yapıldığını söyledi.

Açlık grevi eyleminin 48 saat dönüşümlü olacak devam edeceğini belirten Alkan, eylemlerinin sonuç alana kadar süreceğini kaydetti.

Alkan şunları söyledi: “11 Eylül sabaha karşı 24 belediyemize kayım anlayışı ile darbe yapılmıştır. Belediyemiz polis karakoluna çevrilmiştir. Yüzde 70 oy ile seçilen bir belediye yönetimi varken, belediyemize kayyım atanmıştır. Bu kayyım atanmasını protesto etmek amacıyla 48 saat aralıklarla dönüşümlü açlık grevi başlattık. Buradan halka sesleniyoruz. Bizlere emanet ettiğiniz iradeniz zorla elimizden alınmak isteniyor. Bizler bu iradeye sahip çıkmak için bedenlerimizi açlık grevine yatırıyoruz. Sizlerden bizleri yalnız bırakmamanızı bekliyoruz. Hep birlikte bu iradeye sahip çıkacağız. Bizler halkın iradesi üstünde bir irade tanımıyoruz. Ve atana kayyımı da tanımıyoruz.” dedi.

Yapılan açıklamanın ardından belediye yönetimi ve Kendilerine destek veren HDP ve DBP’li yöneticiler DBP il binası salonuna serilen halıların üzerinde açlık grevine başladı.

HDP Hakkari Milletvekili Nihat Akdoğan ise açlık grevine başlayan belediyecilerin yalnız bırakılmaması gerektiğini belirtti.

Akdoğan açıklamasında belediyelere kayyum atanmasını kınadıklarını belirterek, hükümetin bundan sonrada belediyeler kayyum atayacağı tehdidini eleştirdi ve ekledi, "Bugün Hakkari belediyesi bir karakola dönüştürülmüştür. Biz belediyeyi karakola dönüştürenleri oradan çıkartana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. Belediye başkanlarımızın şahsında halkımızın iradesi ayaklar altına alınmıştır. Halkımız onurunu kurtarmak için mücadelesini sürdürecektir. Seçimle gelen ancak seçimle gitmeli. Halkımız kendi iradesinin temsil edildiği belediyesini karakola çevirenlere destek olamamalı,  Seçilmişlerimiz halkın kendilerine teslim ettiği iradeye sahip çıkmak için bedenlerini açlık grevine yatırtır. Bizlerde onlara sonuna kadar destek olacağız” dedi. 

k1-092.jpgk2-075.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.