Hakkari'de kayıp yakınları M. Zeki Doğan'ın hikayesini anlattı

Hakkari'de kayıp yakınları M. Zeki Doğan'ın hikayesini anlattı

Kayıp yakınlarının, "Kayıplar Bulunsun Failler Yargılansın" sloganı ile Hakkari’de düzenlediği eylemde 20 yıl önce gözaltına alınan Mehmet Zeki Doğan’ın hikayesi anlatıldı.

ZEKİ DARA / YÜKSEKOVA HABER

HAKKARİ - Hakkari’de İHD ve kayıp yakınları öncülüğünde “Kayıplar Bulunsun Failler Yargılansın” şiarı ile düzenlenen eylemde 1994 tarihinde Hakkari’nin Çukurca ilçesinde Özel Harekat Polisleri tarafından gözaltına alınıp bir daha kendisinden haber alınamayan Mehmet Zeki Doğan’ın hikayesi anlatıldı.

Hakkari Belediyesi önünde gerçekleştirilen eyleme; BDP Hakkari Merkez ilçe İl Eş Başkanı Halit Soydan, HDP Hakkari İl Eş Başkanı Rahmi Temel, Hakkari Belediye Eş Başkanı Nurullah Çiftçi, İHD Hakkari Şube Başkanı İsmail Akbulut ve bazı sivil toplum örgütü yöneticileri ile kayıp yakınları katıldı.

Eylemlerine ilişkin kısa bir açıklama yapan İHD Hakkari Şube Başkanı İsmail Akbulut, İHD olarak ‘Kayıplar bulunsan failleri yargılansın’ sloganı ile ülke genelinde başlattıkları eylemlerine Hakkari ve Yüksekova ilçesinde devam ettiklerini söyledi.

Akbulut, adalet için başlattıkları eylemlerinin bir sonuç alınıncaya kadar devam edeceğini belirterek, Çukurca ilçesinde müstahdem olarak çalışan ve gözaltına alındıktan sonra kendisinden bir daha haber alınmayan Mehmet Zeki Doğan’ın kaybediliş hikayesini anlatarak faillerinin bulunmasını istedi.

Daha sonra söz alan Mehmet Zeki Doğan’ın kardeşi Emirhan Doğan, 20 yıl önce gözaltına alınan ağabeyi M. Zeki Doğan’ın ne ölüsü ne de dirisinden bir daha haber alamamanın acısını yaşadıklarını belirterek, faillerinin bulunması için yetkililerin vicdanlara seslendiklerini kaydetti.

Kardeş Doğan, Mehmet Zeki Doğan’ın bekçilik yaptığı okulda bir gece yarısı gözaltına alınıp, zırhlı bir araca bindirildiğini, sonraki günlerde ise ağabeyinin ayakkabısı ve ceketinin Zap Suyu kenarında bulunduğunu ancak cenazesini bulamadıklarını ifade etti.

Zap Suyu kenarında denk geldikleri bir kan birikintisinden yola çıkarak Mehmet Zeki Doğan’ın cenazesinin Zap Suyu’na atılmış olma ihtimali üzerine aldıkları ailenin ve Çukurca halkının gösterdiği bütün çabaya rağmen cenazelerini bulamadıklarını anlatan Kardeş Doğan, o dönemde kaybolan yakınlarını arayan her kes gibi kendileri de aynı akıbete uğrar kaygısı taşıdığını dile getirdi.

2008 yılında açtıkları davanın ret edildiğine dikkat çeken Doğan, ağabeyinin devam eden davasından olumlu bir sonuç çıkması için adalet istediklerini sözlerine ekledi.

Çözüm sürecine rağmen Hakkari merkeze bağlı Meskan Dağı’nda sürdürülen askeri operasyonların devam ettiğini hatırlatan Akbulut, operasyonların durdurulmaması halinde bölgede kurulan ve önceki gün kaldırılan nöbet çadırının süresiz bir şekilde bir daha kurulacağını kaydetti.

Açıklama kayıplar için yapılan 5 dakikalık oturma eyleminin ardından sona erdi. 

e1-003.jpg

e2-004.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.