Hakkari'de karla mücadele çalışmaları

Hakkari'de karla mücadele çalışmaları

Hakkari’de üç gün boyunca etkili olan kar yağışının ardından karla mücadele çalışması başlatan Hakkari Belediyesi, kentte biriken kar yığınlarını temizledi.

HAKKARİ- Hakkari’de yılbaşı günü etkisini gösteren ve 3 gün boyunca aralıksız yağan kar yağışı nedeniyle kent merkezi kara gömülürken, karla mücadele için kriz masası kuran ve çalışma başlatan Hakkari Belediyesi hummalı bir çalışma ile kentte biriken kan yığınlarının büyük bir kısmını temizledi.

Yoğun kar yağışının hayatı durma noktasına getirdiği kentte, İl Özel İdaresi Müdürlüğünün 1 greyder, 3 kamyon ile destek verdiği belediyenin karla mücadele çalışmalarında toplam 20 iş makinesi ve 50 personel ile 4 gün gece gündüz süren çalışmalarda, temizlenen kan yığınlarını kamyonlara yüklenerek şehir dışına taşındı.

Çalışmalara ilişkin bilgi veren Hakkari Belediyesi Garaj Amiri Samettin Tekçe; “Kar yağışı ile birlikte oluşturduğumuz kriz masasının yönetiminde kentin şehir merkezi ve toplam 15 mahallesini sekiz bölgeye ayırarak kar temizleme çalışması başlattık. Çalışmalarımızı belediyemizin 1 greyder, 5 yükleyici, 3 kazıcı yükleyici, 3 kamyon, 2 acil kurtarma, 1 tuzlama aracı ve İl Özel İdare Müdürlüğünün 1 greyder, 3 kamyon desteği ile toplam 20 iş makinesi ve 50 personel ile yürütüyoruz. Bugün çalışmalarımızın dördüncü günü ve ekip halinde gece saat birlere kadar çalışmaktayız. Şuana kadar yaptığımız kar temizleme çalışmalarımızda tahmini 6 bin ton kar şehir dışına taşındı. Çalışmalarımız kentteki tüm mahalle yolları, cadde ve ara sokaklarda biriken karlar temizlenene kadar sürecektir” diye konuştu.

Belediyenin kentte başlattığı karla mücadele çalışmaları sürüyor.

i-1-20160104142228.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.