Hakkari'de karla mücadele başladı

Hakkari'de karla mücadele başladı

Hakkari’de üç gün buyunca devam eden kar yağışının ardından, belediyenin karla mücadele ekipleri, çarşı merkezinde kar temizleme çalışmalarına başladı.

ZEKİ DARA / YÜKSEKOVA HABER

HAKKARİ – Üç gün boyunca aralıksız bir şekilde yağan ve yer yer 1 metreyi bulan kar yağışı Hakkari şehir merkezinde hayatı felç etti.

Hakkari Belediyesi karla mücadele ekipleri Yağışın etkili olduğu 3 gün boyunca trafiğin aksamaması için ana arterler ile mahalle yollarını açık tutmaya çalışırken, bazı esnaflar da akşam saatlerinden bu yana işyerlerinin önünde ve çatılarında biriken kar yğyınlarını temizlemeye başladı.

haberinfotograflari.gif

Dün karla mücadele için kriz masası kuran belediye ekipleri, kar yağışının sona ermesinin ardından bugün sabah saatlerinde Hakkari genelinde kar temizleme çalışması başlattı.

Bulvar Caddesi’nde 3 kamyon, 2 greyder ve 2 kepçe ile başlatılan temizlik çalışmalarına belediyenin temizlik işçileri de destek veriyor. Zabıta Müdürlüğü aracından esnaflara ve işyeri sahiplerine yapılan anonsta çatılarda biriken kar yığınlarının temizlenmesi istendi.

Çarşı merkezindeki çalışmalar sırasında yol tek yönlü olarak trafiğe kapatılırken, ara sokaklarda toplanan kar kütleleri keçeler ile kamyonlara yüklenerek şehir dışına çıkartılıyor.

Yağışın başladığı saatlerden itibaren işyerlerinin önündeki karları temizlemeye çalışan esnaflar belediyenin sabah saatlerinde yaptığı anonsun ardından işyerleri ve çatılarda temizlenmeye başladı. 

Bazı esnafların işyerlerinin önünde kardan yaptığı tünellerde ateş yakıp ısınmaya çalışması ise dikkat çekti. 

Öte yandan aşırı yağış nedeniyle Hakkari'de124 köy ve 355 mezra yolu ulaşıma kapandı.

Kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapanan Hakkari Şırnak karayolunda, Karayolları 114 Şube Şefliği ekiplerinin başlattığı çalışmalar sürüyor.

Hakkari-Çukurca, Yüksekova-Esendere yollarının kar ve tipi nedeniyle trafiğe kapalı oduğu öğrenildi.

Ekiplerin yollları açma çalışmaları ise devam ediyor. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.