Hakkari'de kadınlar, taciz, tecavüz ve şiddete karşı yürüyecek

Hakkari'de kadınlar, taciz, tecavüz ve şiddete karşı yürüyecek

DBP Kadın meclisi üyeleri bölgede yaşanan taciz, tecavüz, uyuşturucu ve şiddet, olaylarına dikkat çekmek amacıyla yarın yapacağı yürüyüşe katılım çağrısı yaptı.

YÜKSEKOVA HABER

HAKKARİ – Hakkari’de kadınlar, bölgede yaşanan taciz, tecavüz, uyuşturucu ve şiddet,  olaylarına dikkat çekmek amacıyla yarın kitlesel yürüyüş ve basın açıklaması düzenlenecek.

Yürüyüşe ilişkin Hakkari belediyesi önünde açıklama yapan Hakkari Kent konseyi sözcüsü Perihan Kahraman yürüyüşün yarın saat 14.00’da Hakkari Belediyesi bünyesindeki Bınevş Kadın Merkezi önünden başlayıp kent girişinde bulunan Kadın Parkı’nda yapılacak açıklama ile sona ereceğini söyledi.

Kahraman, “Toplumun temel sorunu olan tecavüz, fuhuş, uyuşturucu ve şiddet olaylarına sessiz kalma” şiarı ile düzenlenecek olan yürüyüşe herkesin katılmasını istedi.

Açıklamanın ardından, Hakkari Belediye eş başkanları Dilek Hatipoğlu ve Nurullah Çiftçi, HDP Hakkari İl Eş Başkanı Rahmi Temel ve DBP il yöneticileri çarşı merkezinde yürüyüşe katılımın sağlanması için bildiri dağıttılar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.