Hakkari'de 'Kadın Olmak' çalıştayı

Hakkari'de 'Kadın Olmak' çalıştayı

Hakkari Aile ve Sosyal Politikalar (ASP) İl Müdürlüğü tarafından “Hakkari’de kadın olmak” çalıştayı düzenlendi.

HAKKARİ - Pagan Caddesi üzerindeki müdürlüğün konferans salonunda düzenlenen çalıştaya Hakkari Valisi Orhan Alimoğlu’nun eşi Rana Alimoğlu, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Cemil Durmuş, Kamu Hastaneleri Birliği (KHB) Genel Sekreteri Vakkas Özmercan, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hamide Nurgil Kaya, akademisyenler, öğretmenler, vaizeler ve Kur’an kursu hocaları katıldı.

Çalıştayın açılış konuşmasını yapan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hamide Nurgül Kaya, “Hakkari’de kadın olmak” çalıştayının bugün ilk oturumunu yaptıklarını belirtti. Kaya, çalıştayın 5 gün süreceğini ve halka açık olacağını belirtti. 

Programa konuşmacı olarak katılan Hakkari Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Şemsettin Kırış ve Psikolog Gülşah Seral ise, biyolojik cinsiyet ve toplumsal cinsiyet rollerinin ayrımı ve yönlendirici etkisi, toplumsal cinsiyet rollerinin toplumsal yansımaları ve eşitlik, fırsat eşitliği ve sonuçlarda eşitlik konularında birer konuşma yaptılar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum