Hakkari’de iki akademisyen görevden uzaklaştırıldı

Hakkari’de iki akademisyen görevden uzaklaştırıldı

15 Temmuz darbe girişiminin ardından operasyonlar sürerken, Hakkari Üniversitesi’nde Barış için Akademisyenler imzacısı iki araştırma görevlisi görevden uzaklaştırıldı

YÜKSEKOVA HABER 

HAKKARİ - 15 Temmuz darbe girişiminin ardından kamu kurumlarında darbe ile ilişkili olduğu iddia edilen kamu personellerinin açığa alınma işlemleri sürerken, Hakkari Üniversitesi rektörlüğünden tebliğ edilen yazıya istinaden söz konusu iki araştırma görevlisinin, Barış İçin Akademisyenler bildirisine imza attığı gerekçesiyle görevden uzaklaştırılmalarına karar verildiği belirtildi.

Barış için Akademisyenler imzacılarına yönelik yürütülen disiplin soruşturmaları sonucunda Hakkari Üniversitesi araştırma görevlisi Yaşar Akdağ ve Nevcan Demir’in soruşturma dosyaları “memuriyetten men istemiyle” YÖK’e gönderilmişti. YÖK bu dosyalarla ilgili kararını vermeye hazırlanırken Danıştay 8. Dairesi, bu soruşturmalara dayanak alınmış olan YÖK Genel Kurulu kararının yürütmesini durdurdu.

Danıştay 8. Dairesi tarafından 4 Temmuz 2016’da verilmiş olan yürütmeyi durdurma kararının gereğinin tüm üniversite rektörlüklerince derhal yerine getirilmesi, soruşturma açma kararlarının geri alınması ve söz konusu disiplin dosyalarının kapatılarak soruşturmaların bütün sonuçlarıyla ortadan kaldırılması gerekirken, Hakkari Üniversitesi rektörlüğü bunun tersine hareket etti.

Açığa alınan akademisyenlerden Yaşar Akdağ, 7 yıldır büyük emek vererek çalıştığı Hakkari Üniversitesi'nde böyle bir şekilde açığa alınmayı hak etmediğini belirterek bunun kabul edilemez olduğunu söyledi. 

'Sadece barış istedik' diyen Akdağ, "Biz her hangi suç işlemedik. Danıştay'ın lehimize sonuçlanan bir kararı varken, Hakkari Üniversitesi Rektörünün böyle bir karar alması düşündürücü" diye konuştu. 

Haksız bir değerlendirmeye tabi tutulduklarını belirten bir diğer akademisyen Nevcan Demir ise "Herkesten çok biz darbeye karşı çıkarız. Darbeyle bağlantısı olabilecek kişileri çıkartmışken bizi de aradan açığa aldılar. Biz her zaman barış için mücade ettik. Rektörümüzü kendi koltuğundan olmamak için bizi harcıyor. Beş yıldır emek veriyorum emeğimin heba olmaması için mücadelemi sürdüreceğiz"dedi.  

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.