Hakkari’de HDP aday adayları artıyor

Hakkari’de HDP aday adayları artıyor

Hakkari’de HDP’den milletvekili adayı olmak isteyenlerin sayısı artıyor. Yüksekova’da öğretmenlik yapan Behçet Özdil de Hakkari’den HDP aday adayı oldu.

YÜKSEKOVA - Yüksekova ilçesindeki bir dershanede tarih öğretmenliği yapan Behçet Özdil, Hakkari’den HDP milletvekili adayı olabilmek için başvuruda bulundu.

Yayınladığı mesajında, “Barış ve barışla ilgili her şeye umutla başlamak gerektiğine inanıyorum. Umut yaşanan hakikatlerin bir üst düzeyidir. Arzuladığımız hakikatlerin dinamosudur. Barışa ilişkin eylem planımızın ilk adımıdır” diyen Özdil, “İnsanlık tarihinin bize öğrettiği hakikatlerden biri de şudur; hiçbir siyasal ya da toplumsal değişim ve yenileşme umut olmadan gerçekleşmez. Umut, imkânsız bir sevda değil, imkânsızı gerçeğe dönüştürecek bir yol haritasıdır. Eğer insanlık tüm olumsuzluklara, felaketlere ve musibetlere rağmen bugünkü haline ulaşmışsa bunda umudun belirleyici bir rolü vardır.” Barış, umutla insanların yarattığı en erdemli, en önemli eserdir. Ölümsüz bireyler yoktur, ama bireyler tarafından yaratılan ölümsüz eserler ve bu eserlerin tümünde oluşan ölümsüz insanlar vardır. Barış sadece umutsuz bir eser değil aklın yarattığı en önemli, erdemli iştir. Barış harikulade insani bir değişimdir. Barış ben dediğimiz şeyin, öteki hale gelmesidir. Ötekiyi anlamak onunla eşit ilişki kurmaktır. Barış insanoğluna en çok yakışan, erdemleri kendi içinde barındıran yepyeni bir kültür bir terbiyedir. Barış sorumluluk üstlenmektir. Halkımızın varlığını, onurunu ve özgürlüğünü güvence altına almaktır. Tüm psikolojik ve siyasi engelleri, öfke ve kaygıları bir kenara bırakarak Allah aşkıyla; kendini kaybeden Melayê Cizirî, kuşlarla konuşan Feqiyê Teyran, karşısındakinin içinden geçeni okuyan Şêx Ehmedê Xanî ‘nin hatırı için barışı yapalım, barışı inşa edelim, barışı koruyalım. Değerli halkım sevgili dostlar; bunun için Halkların Demokratik Partisinde buluşalım” dedi.

Behçet ÖZDİL Kimdir

24.02.1986 Hakkâri nin Yüksekova ilçesi doğumludur. İlk ve orta öğretimini Cumhuriyet İlköğretim Okulu’nda, lise öğrenimini Yüksekova Lisesi’nde tamamlayan Behçet Özdil. Lisans eğitimini Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Tarih Öğretmenliği Tezsiz Yüksek Lisans bölümünde tamamlamıştır. 2008-2009 yıllarında Hakkâri Meslek Yüksek Okulunda çalışıp değişik eğitim kurumlarında öğretmenlik görevini icra etti. Özdil, Yüksekova Dershanesinde tarih öğretmeni olarak görev yapmaktadır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum