Hakkari'de evlere baskın: 10 gözaltı

Hakkari'de evlere baskın: 10 gözaltı

Ülke genelinde yapılan ve bini aşkın kişinin gözaltına aldığı operasyonlar devam ederken, Hakkari’de değişik adreslere yapılan baskınlarda 10 kişi gözaltına alındı.

YÜKSEKOVA HABER 

HAKKARİ - Urfa’nın Suruç ilçesinde SDGF’li gençlere yönelik saldırının ardından TSK’nın başlattığı hava saldırıları ile eş zamanlı olarak başlatılan gözaltı ve tutuklama furyası da devam ediyor. 

Hakkari Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Özel Harekat polislerinin katılımı ile Hakkari kent merkezinde değişik adreslere baskın yapıldı. Yapılan baskınlarda DBP eski yöneticisi Faruk Aksaç'ın yanı sıra Mecit Kanat, Yücel Kaya, Uğur Yaşar, Savaş Karanfil, Muhamed Seven, Emrah Biçer ve Mustafa Özdemir isimli yurttaşlar gözaltına alındı. Polisin baskınlar sırasında girdiği evleri alt üst ettiği öğrenildi.

Öte yandan, akşam saatlerinde Oğul (Talê) köyünden kent merkezine gelmeye çalışan Yusuf Zirek ve Mustafa Temel isimli yurttaşların Depin Polis noktasında gözaltına alındığı belirtildi.

Zirek ve Temel çıkartıldıkları mahkeme tarafından denetimli serbetlik şartıyla serbest bırakıldılar.

Baskınlarda gözaltına alınanları sağlık kontrollerinin ardından emniyete götürülürken, operasyonlar ile ilgili henüz resmi bir açıklama yapıldı.

bskn.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.