Hakkari'de ev baskınları:4 gözaltı

Hakkari'de ev baskınları:4 gözaltı

Hakkari'de farklı adreslere düzenlenen baskınlarda 4 kişi gözaltına alındı. Gözaltındaki Belediye Eş Başkan Vekili Fatma Yıldız serbest bırakılırken, 3 kişi ise emniyette tutuluyor.

YÜKSEKOVA HABER

HAKKARİ - Hakkari Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri bugün sabah saatlerinde Hakkari Belediyesi Eşbaşkan Vekilleri Fatma Yıldız ve Nazmi Coşkun'un evlerinin de aralarında bulunduğu 5 farklı adrese baskın düzenledi.

Evleri didik aranan belediye başkan vekilleri Yıldız ve Coşkun evde olmadıkları için gözaltına alınmazken, aynı operasyon kapsamında evine baskın düzenlenen Belediye Başkan yardımcısı Derya Çiftçi, HDP eski yöneticisi Ömer Kaya ve İsmet Tuncer isimli vatandaş gözaltına alındı. 

3 kişinin emniyetteki sorgusu devam ederken, öğle saatlerinde Tekser Mahallesi’ndeki farklı bir adrese baskın düzenleyen polis Belediye Eş Başkan Vekili Fatma Yıldız’ı da gözaltına aldı. 

Çeşitli tarihlerde düzenlenen basın açıklamaları ve cenaze törenlerine katıldığı iddiası ile gözaltına alınarak Hakkari Adliyesi’ne sevk edilen Yıldız, adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. Yıldız hakkında yurt dışına çıkış yasağı konuldu. 

Serbest kaldıktan sonra adliye çıkışında açıklama yapan Belediye Eş Başkan Vekili Fatma Yıldız, gözaltılara tepki göstererek, örgüt propagandası ve basın açıklamalarına katıldığı gerekçesi ile gözaltına alındığını ifade etti.

Belediye Başkan vekilinin duruşmasını yakından takip eden HDP Hakkari Milletvekili Selma Irmak ise Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde 25 günü geçen bir sokağa çıkma yasağının olduğunu ama sadece Yüksekova da değil Hakkari’nin genelinde bir sokağa çıkma yasağının yaşandığını söyledi. 

'Hakkari valisi bu uygulamalarla madalyayı hak ediyor' diyen Irmak, Hakkari valisinin 12 Eylül sürecini arat pozisyonda her gün bir köyde sokağa çıkma yasaklarını ilan etiğini savundu.

HDP Parti binalarına yapılan baskın ve ablukalara da değinen Irmak, "Parti yöneticilerin sürekli gözetim ve takip altındadır. Ama Hakkari halkı bunlara asla boyun eğmeyecektir" dedi.

Belediye başkan vekiline geçmiş olsun dileklerinde bulunan Irmak, gözaltında bulunanlarında biran önce serbest bırakılmalarını istedi. 

Açıklamaların ardından Irmak ve beraberindekiler belediye binasına geçtiler.

b1-035.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.