Hakkari'de erken kış şaşkınlığı

Hakkari'de erken kış şaşkınlığı

Hakkari’de bir haftayı aşkın bir süredir etkili olan yağmur akşam saatlerinde yerini kar yağışına bırakırken, kar yağışı nedeniyle Hakkari’ye bağlı 67 köy ile 125 mezranın yolu trafiğe kapandı.

ZEKİ DARA - YÜKSEKOVA HABER 

HAKKARİ - Hakkari kent merkezinde de son günlerde etkili olan sağanak yağış, sabah saatlerinde yerini kar yağışına bıraktı. Kent merkezine yağan yılın ilk karı hayatı olumsuz etkiliyor.

haberinfotograflari.gif

Bir haftayı aşkın bir süredir etkili olan yağmur ve soğuk hava dalgası hayatı olumsuz etkilemeye devam ederken, bugün sabaha karşı Hakkari’nin yüksek kesimleri ile kent merkezine yılın ilk ve etkili kar yağışı yaşandı. Hakkari erken kışa hazırlıksız yakalanırken, kar yağışı nedeniyle kente bağlı 67 köy ile mezraya ulaşım sağlanamıyor.

Karla karışık yağmurun ardından etkili olan kar yağışı ilçeyi beyaza bürüdü. Sabah saatlerinde etkisini artırarak sürdüren kar yağışı nedeniyle Yüksekova - Şemdinli ve Yüksekova Esendere Karayolu trafiğe kapandı.

Yağış nedeniyle kent merkezindeki birçok enerji nakil hattında kopmalar meydana gelirken, sabah saatlerinen itibaren kent merkezi elektriksiz kaldı. Kar yağışına hazırlıksız yakalanan yurttaşlar ve sürücüler de zor anlar yaşadı.

Yüksek kesimlerde kar kalınlığı yer yer 50 santimi aşarken, kar yağışının önceki senelere göre erken başladığını belirten yurttaşlar, erken gelen kışın şaşkınlığını yaşadılar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.