Hakkari'de 'Dünya Ana Dil Günü' etkinlikleri

Hakkari'de 'Dünya Ana Dil Günü' etkinlikleri

Hakkari’de kurdi - der ve eğitim-sen hakkâri şubeleri ile feqiye teyran kültür merkezi öncülüğünde ‘dünya anadil dil günü nedeniyle çeşitli etkinlikler düzenlendi. 

YÜKSEKOVA HABER 

HAKKARİ -21 Şubat ‘Dünya Anadil Günü’ etkinlikleri kapsamında Kurdi -Der ve Eğitim-Sen Hakkari Şubeleri ile Hakkâri Belediyesi bünyesindeki Feqiye Teyran Kültür Merkezi öncülüğünde basın açıklaması düzenlendi. Açıklamanın ardından anadili günü etkinlikleri Feqiye Teyran Kültür Merkezi’nde devam etti. 

Hakkari Belediyesi önünde düzenlenen basın açıklamasına Hakkari Belediye Eş Başkanvekilleri Fatma Yılız ile Nazmi Çoşkun ile DBP ve HDP il yöneticileri ve vatandaşlar katıldı.

“21’ê Sîbatê roja zînamê zîkmakî yê dînyayî piroz bê‘’ yazılı pankart ve yine Kürtçe yazılı ‘’Bê ziman jiyan nabe", "Zimane me rumeta me ye‘’ dövizleri açılırken, Kürtçe hazırlanan basın metnini okuyan Kurdi-Der Hakkari Şubesi Eş Başkanı Neslihan Kaynak, 21 Şubat Ana Dil günü nedeniyle bir araya geldiklerini söyledi.

Açıklamasında Kürtlerin kültür ve dil için daha fazla mücadele vermesi gerektiğini kaydeden Kaynak, başta siyasetçiler olmak üzere Kürt kurumlarında görev alan herkesin hayatın her alanında Kürtçe’yi konuşması gerektiğini vurguladı.

Anadil günü etkinlikleri açıklamanın ardından belediye bünyesindeki Feqiye Teyran Kültür Merkezinde düzenlenen sinevizyon gösteriminin ardından müzik dinletisi ve şiirlerin okunması ile son buldu.

Anadil günü nedeniyle yapılan açıklama öncesi polisin kent merkezinde yoğun güvenlik önlemi alması ise dikkat çekti. 

1-20160221160815.jpg

2-792.jpg

3-524.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.