Hakkari'de doğum servisinde skandal iddia

Hakkari'de doğum servisinde skandal iddia

Hakkari Devlet Hastanesi Doğum Servisinde doğuma alınan bir kadının bebeğinin kafası doğum sırasında koptu. Baba, doktorlar hakkında suç duyurusunda bulundu.

ZEKİ DARA - KADİR KAYA / YÜKSEKOVA HABER

HAKKARİ -Hakkari'de aniden doğum sancısı tutan 34 yaşındaki Ayşe Erdin isimli kadın yakınları tarafından Hakkari Devlet Hastanesine kaldırıldı.Doğum Servisine alınan Erdin'in doğum yaptığı sırada skandal bir olay yaşandı.

Dördüncü çocuğunun doğumu için servise alınan Ayşe Erdin'e yapılan müdahale sırasında bebeğin kafasının koptuğu iddia edildi. Doktorların aileye bebeğin kafasının kopuk olarak dünyaya geldiğini söylediği ve sonra da dikişle bebeğin kafasının vücuduna yapıştırılmaya çalışıldığı iddia edildi.
 
Hakkari Devlet Hastanesinde yaşanan bu skandalın ardından bebeğin babası Murat Erdin, Hakkari Cumhuriyet Başsavcılığına başvurarak doğumu yaptıran doktorlar ve hastane yetkilileri hakkında suç duyurusunda bulundu.

BABA ERDİN: BU TAM BİR CİNAYETTİR

Murat Erdin, gazetecilere yaptığı açıklamada, 4. çocuğuna hamile olan eşi Ayşe Erdin'i gece saatlerinde aniden rahatsızlanması üzerine Hakkari Devlet Hastanesi'ne götürdüğünü söyledi. Eşinin, yapılan tetkiklerin ardından doğuma alındığını vurgulayan Erdin, doğum esnasında doktor hatası yüzünden bebeğin kafasının koptuğunu belirtti.

Erdin, bebeğin kafasının, doktorlar tarafından sezaryenle alınan bedenine dikildiğini savunarak, operasyonu yapan doktorlar hakkında Hakkari Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunduğunu ifade etti. Savcılığın olayla ilgili inceleme başlattığını ve hastaneye gelerek gerekli araştırmayı yaptığını anlatan baba Erdin, şunları kaydetti:

Bebeğinin kafasının koparılmasını cinayet olarak niteleyen Baba Erdin, "Eşim hastaneye geldikten sonra doğuma alındı. Yaklaşık 6 saat süren müdahalenin ardından doktor ve hemşireler panik içinde doğumhaneden çıktı. Doğumu yaptıran doktora 'ne oluyor?' diye sorduğumda, bebeğin boynunda bir problem olduğunu belirtti ve beni bir odaya götürerek 'bebeğin kafasının doğum esnasında koptuğunu' söyledi. Ben de savcılığa giderek şikayetçi oldum

erdin.jpg

Hakkari Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Dr Vakkas Özmercan ise, konuyu detaylı bir şekilde inceledikten sonra açıklama yapacaklarını belirtti.

Olaya el koyan savcılık, hastane morgunda bulunan bebeğin yapılan otopsisinin ardından durumun net anlaşılacağını bildirdi.

Gazetecilerin görüşmek için gittiği ve yarım saat sekreterlikte beklediği Hastane Başhekimi Dr. Ogün Aydoğan ise, konu ile ilgili gazetecileri makamına kabul etmedi.

Skandal olayı duyan Kesk Şubeler Platformuna bağlı Ses Hakkari Şube Başkanı Metin Demirer, Hastanede yaşanan olayın bir cinayet olduğunu, Hastane yetkililerinin şu na kadar bir açıklama yapmadığını belirtti. Demirer, konunun takipçisi olacağını , Hastane yetkililerinin derhal istifa etmesi gerektiğini de vurguladı.

Hakkari Devlet Hastanesi morgunda otopsi eşlemleri hala devam eden bebekle ilgili Hastane yetkilerinin ne zaman açıklama yapacağı ise merak konusu oldu.

e2.20130205201745.jpg

e1.20130205201903.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
60 Yorum