Hakkari'de 'Davet' oyununa yoğun ilgi

Hakkari'de 'Davet' oyununa yoğun ilgi

Feqiyê Teyran Kültür ve Sanat Merkezi Tiyatro Topluluğu tarafından sergilenen ve Hakkari’nin örf ve adetlerini konu alan 'Düğün - Davet' isimli oyun büyük ilgi gördü.

YÜKSEKOVA HABER 

HAKKARİ - Bir süre önce Hakkari Belediye Başkanlığı öncülüğünde bazı sivil toplum örgütü temsilcileri ve kanaat önderleri tarafından düğün ve taziyeler ile ilgili bir dizi karar almıştı.

Düğün sürelerinin 1 güne indirilmesini ön gören ve düğünlerde oldukça masraflı olan bazı adetlerin kaldırılmasını öngören kararlar alınırken, Hakkari Belediyesi bünyesinde faaliyet Feqiyê Teyran Kültür ve Sanat Merkezi tiyatro grubu da toplumsal farkındalık yaratmak için “Düğün” (Dawet) isimli oyun ile sahne aldı.

Dün akşam belediyenin kültür merkezinde yapılan gösterime, Hakkari Belediye Eşbaşkan vekili Şaban Alkan, HDP-DBP il Eşbaşkanları ve parti yöneticilerinin yanı sıra çok sayıda yurttaş katıldı.

Yönetmenliğini Feqiyê Teyran Kültür ve Sanat Merkezi tiyatro hocası Adem Bozkurt’un yaptığı Senaristliğini ise Ayhan Taşçı’nın yazdığı “Dawet” tiyatro oyunu şiir, müzik ve erbane dinletisi ile başladı.

Daha sonra sahneye çıkan tiyatrocular oynadıkları oyunla izleyenleri hem güldürdü hem düşündürdü.

Program sonunda sahneye çıkan oyuncular seyircilerden büyük alkış aldı.

3-560.jpg2-851.jpg

1-20160816131353.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.