Hakkari'de cenaze törenine polis müdahalesi

Hakkari'de cenaze törenine polis müdahalesi

Cizre'de yaşamını yitiren Erdal Şahin için Hakkari'de düzenlenen cenaze törenine polis müdahale etti.

HAKKARİ - Cizre'de yaralıların mahsur kaldığı bodrumlara devlet güçlerince yapılan operasyonun ardından yaşamını yitiren Erdal Şahin'in cenazesi Hakkari Devlet Hastanesi morguna getirildi.  DTK Eş Genel Başkanı Selma Irmak, HDP Hakkari Milletvekili Nihat Akdoğan, DBP ile HDP İl Eş başkanları, Hakkari Belediyesi Eş başkanları ve çok sayıda vatandaş, cenazeyi almak için hastaneye gitti.

Cenazenin konvoy halinde götürülmesine izin vermeyen polis ekipleri, ayrıca hiçbir pankart ve sloganın atılmaması yönünde kalabalığı uyardı. Ancak konvoyun Hakkari Emniyet Müdürlüğü önünde geçişi sırada bazı gençlerin pankart açıp slogan atmaları üzerine polis müdahale etti.

i-1-20160225134803.jpg

KONVOYA GAZ BOMBASI

Burada yapılan gazlı müdahaleye rağmen kitle ilerleyişini sürdürdü. Keklikpınar Mahallesi yakınlarına gelen kitleye konvoya ikinci defa polislerce gaz bombası ve tazyikli su ile müdahale edildi. Bu sırada çok sayıda kişi gözaltına alınırken, ismi öğrenilemeyen 80 yaşındaki bir kadın ise gazdan etkilenerek hastaneye kaldırıldı.

Müdahalede 3'ü çocuk 27 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.

i-2-892.jpg

Müdahaleye rağmen kitle mezarlığa ulaşırken, Şahin'in cenazesi dua ve gösyaşları arasında toprağa verildi.

'Kürt halkının iradesini teslim alamayacaksınız'

Törende konuşan Mezopotamya Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (MEYA-DER) Eşbaşkanı Bedirhan Koç, baskı ve saldırıların Kürt halkının iradesini teslim alamayacağını söyledi.

i-3-419.jpg
HDP Hakkâri Milletvekili Nihat Akdoğan ise, "AKP hükümeti bir kez daha insanlık karşısında insanlığını ve duygularını kaybetmiştir burada dini vecibeler gereği halk Cizre de katledilen kardeşimiz Erdal Şahinin Cenazesini defnetmek için buraya gelmiştir ama buna dahi tahammülü olmayan AKP insanlığını, dinini kaybederek mezarlara ve insanlığımıza saldırdı" diyerek tepki gösterdi. 

Konuşmaların ardından Şahin ailesi, Karşıyaka Mahallesi'nde kurulan çadırda taziyeleri kabul etti.
i-3-420.jpgi-2-893.jpgi-3-421.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.