Hakkari'de 'Cembelî û Binevş' oyununa yoğun ilgi

Hakkari'de 'Cembelî û Binevş' oyununa yoğun ilgi

Hakkari'de Cembeli ile Binevş’ın aşkını konu alan tiyatro oyunu ikinci kez sahnelendi. Tiyatro severlerin yoğun ilgi gösterdiği oyunu Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak da izledi. Oyun Yüksekova için Van'da da sahnelenecek

ZEKİ DARA / YÜKSEKOVA HABER

HAKKARİ - Yönetmenliğini Senar Abi, Senaristliğini Genç Gönüllüler Derneği Başkanı Süleyman Seven'in yaptığı Hakkari Miri Cembeli ile Karacadağlı Faris Beyin kızı Binevş’in aşkını konu alan tiyatro oyunu Hakkari’de ikinci kez sahnelendi. 

Atatürk Kültür Merkezi’nde sahnelenen ve Hakkarili tiyatro severlerin yoğun ilgi gösterdiği oyunu Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak da izledi.

1670’li yıllarda Hakkari’de yaşanan ve Hakkari Miri Cembeli ile Karacadağlı Faris Bey’in kızı Bînevş’in aşkının anlatıldığı tiyatro oyununda zaman zaman duygusal anlar yaşandı.

Oyunun sonunda Hakkari’nin yerel sanatçısı İsmail Seyranoğlu’nun seslendirdiği ve aşk hikayesine konu olan ‘Cembeliye mın lori’ parçası ve tiyatro oyunu izleyiciler ile Vali Toprak tarafından dakikalarca alkışlandı.

Oyunun sonunda sahneye çıkıp oyuncularla hatıra fotoğrafı çektiren Vali Toprak, oyundan büyük keyif aldığını belirterek, "Tabi acı ve üzücü bir hikayeydi. Fakat hayatımızın gerçeğidir. Aşk hikayeleri gerçekten değişik isimler altında uzun uzun yer almıştır” şeklinde konuştu.

Hakkari Genç Gönüllüler Derneği Tiyatro Topluluğu üyelerinin rol aldığı oyunun önümüzdeki günlerde Yüksekovalılara destek amacıyla Van'da sahnelenmesi bekleniyor.

4-287.jpg1-20160616160814.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.