Hakkari'de 'Bozuk yol' protestosu

Hakkari'de 'Bozuk yol' protestosu

Hakkari'nin Bağlar Mahallesi sakinleri yollarının bozuk olduğunu ve tozdan evlerinde oturamadıklarını iddia edip yolu mahalle yolunu kısa süreliğine trafiğe kapattı.

HAKKARİ- Hakkari'nin Bağlar mahallesi sakinleri yollarının bozuk olduğunu ileri sürüp belediyeyi protesto ettiler. Yolu trafiğe kapatan mahalleliler sorunlarının çözülmesini isterken, belediye eş başkanvekili Şaban Alkan, kentteki alt yapı çalışmaları nedeniyle yaşanan sorunlardan dolayı halktan duyarlılık beklediklerini söyledi. 

'Yollar yapılsın' 'Başkan buraya' sloganları atan çoğunluğu kadın ve çocuk 50 kişilik grubun eylemi üzerine bölgeye gelen polis yolu trafiğe açtı.

Yaptıkları eylem ile ilgili açıklama yapan mahalle sakinlerinden Semra Çiftçi belediye başkanları mahalleye gelmeden yolu açmayacaklarını anlatarak, "Suyumuz yok yollarımız bozuk. hiç kimse bizi dinlemiyor. iki üç günde bir perdelerimizi yıkıyoruz. Başkan buraya gelsin yollarımızı yapsın" diye konuştu.

Eylem devam ederken mahalleye gelen Hakkari Belediye eş Başkanvekili Şaban Alkan, vatandaşlar ile görüşerek yaşanan sorunlar hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

Basın mensuplarına açıklama yapan Hakkari Belediye eş Başkanvekili Şaban Alkan ise belediyenin başlattığı alt yapı çalışmalarının devam ettiğini belirterek bu çalışmalar nedeniyle aksilikler yaşandığını söyledi.

Alkan, Hakkari'nin 40 yıllık su ve kanalizasyon sorununa köklü çözüm bulmak için başlattıkları projenin devam ettiğine dikkat çekerek, kentte alt yapı sorunu çözülmeden üst yapı çalışmasına giremediklerini kaydetti.

İki yıl içinde Hakkari'nin temel sorunlarının çözüleceğini anlatan Alkan halktan duyarlılık göstermesini istedi.

Mahalleli eylemine son verirken, itfaiye araçları eylem yapılan yolda sulanma çalışması yaptı.

y1-286.jpg

2-856.jpg

1-20160908115101.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum