Hakkari'de bir eğitimci açığa alındı

Hakkari'de bir eğitimci açığa alındı

Eğitim-Sen Hakari Şubesi Eğitim Sekreteri Yusuf Demir, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından açığa alındı. KESK Demir’in açığa alınmasına tepki gösterdi.

YÜKSEKOVA HABER

HAKKARİ - Kamu emekçileri Sendikası (KESK) Hakkari Şubeler Platformu, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından açığa alnan Eğitim-Sen Eğitim Sekreteri Yusuf Demir’in görevine iade edilmesi talebi ile basın açıklaması düzenledi.

Sendika binası önünde bir araya gelen ve ellerinde ‘Cadı Avına Son’, ‘Eğitim-Sene dokunma’, ‘Öğretmenime dokunma’ ve ‘OHAL’de her yerde direneceğiz’ pankartı açarak, ‘Dire direne kazanacağız’ sloganı attı.

Emekçiler adına hazırlanan açıklamayı okuyan Eğitim-Sen Şube eşbaşkanı Şükran Sönmez Güldal sendikanın eğitim sekreteri olan Yusuf Demir hakkında daha önce açılan ve ‘Kovuşturmaya Yer olmadığına’ dair mahkeme kararına rağmen Demir’in açığa alındığını söyledi.

“Hukukun ayaklar altına alınmadığı bir gün geçmiyor’ diyen Güldal, on binlerce öğretmenin; sendikalı olduğu, sendikaların aldığı eylem- etkinliklerine katıldığı için cezalandırıldığını savundu.

Güldal, Yusuf  Demir’in sendikal eylemler ve kentte ki sivil toplum örgütlerinin etkinliklerine katıldığı gerekçesi ile hakkında başlatılan soruşturmanın sonucu beklenmen açığa alındığına dikkat çekerek, Yusuf Demir’in şahsına emekçilere hukuksuzluk uygulandığını ileri sürdü.

Demir hakkında, başlatılan adli soruşturmalarda ‘Kovuşturmaya Yer olmadığına’ dair mahkeme kararı bulunduğuna işaret eden Güldal, şunları söyledi:  “Açığa alınma kararı delil karartmanın söz konusu olabileceği hallerde uygulanması gereken bir tedbirken, birkaç demokratik ve sendikal eyleme katılan yöneticimizin açığa alınması hukuksuzluk değilse nedir? Bizler buradan tekrar çağrıda bulunuyoruz, gidilen yol yol değildir. Baskılarla, gözaltılarla, tutuklamalarla, işten atmalarla, gazeteler kapatmakla, eğitimci ve akademisyenleri işten atmakla, bu ülke yönetilemez.  Daha düne kadar Cemaatçi çetelerle yerellerde mevki, makam paylaşanlar, bu gün hükümetin arka bahçesi haline gelen sarı sendikaların içinde adete muhbirlik görevlerini ifa ederek Emek ve Demokrasi mücadelesi veren sendikalarımıza saldırmaktadırlar. Bu anlayışa diyecek tek bir şey vardır. Hukuk Herkes için gereklidir.  Baştan sona hukuksuz, somut hiçbir belgeye, yargı kararına dayanmayan sadece sendikal eylemleri dolayısıyla açığa alınan arkadaşımızın derhal görevine iade edilmesini ve ülke genelinde tutuklu bulunan tüm arkadaşlarımızın serbest bırakılmasını talep ediyoruz”

Açıklamanın ardından emekçiler sloganlar ve alkışlarla alınan kararı protesto ederek dağıldı.

1-20161014142749.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.