Hakkari'de 'Barış Nöbeti'

Hakkari'de 'Barış Nöbeti'

Hakkari'de İHD şubesinde bir araya gelen bazı sivil toplum örgütü temsilcileri ve barış anneleri, 2 günlük oturma eylemi başlattı.

İHD Hakkari Şubesi'nde bir araya gelen bazı sivil toplum örgütü temsilcileri ve barrış anneleri, diyalog yollarının açılması ve çatışmalı ortamın sonlandırılmasını talep ederek iki günlük barış nöbetinde bulunacaklarını açıkladı.

Eylemle ilgili açıklama yapan İHD Hakkari Şube Başkanı İsmail Akbulut, "Biz Hakkari'deki sivil toplum kuruluşları ve barış anneleri olarak özellikle Kürdistan'da başlatılan savaşın, şiddetin son bulması için 2 günlük bir oturma eylemi gerçekleştireceğiz" dedi.

i-1-20160116141652.jpg

Çatışmalarda bir çok kişinin yaşamından ve evlerinden olduklarını kaydeden İsmail Akbulut, "Cizre, Sur, Silopi gibi ilçelerde hala sokağa çıkma yasakları devam etmekte. Biz bunu bir hak ihlali olarak değerlendiriyoruz. Bir an önce hükümetin sayın Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması, heyetin bir an önce Öcalan ile görüştürülüp çözüm sürecinin kaldığı yerden devam etmesi için oturma eylemi yapıyoruz" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.