Hakkari'de alt yapı çalışmaları sürüyor

Hakkari'de alt yapı çalışmaları sürüyor

Hakkari Belediyesi Başkan Yardımcısı Behcet Kanat, il merkezinde yapılan alt yapı çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

YÜKSEKOVA HABER

HAKKARİ - Hakkari Belediyesi'nin çalışmalarına ilişkin Başkan Yardımcısı Behcet Kanat yaptığı açıklamada “Hakkari’de kentin en önemli sorunu olan alt yapı sorununun çözülmesi için harekete geçtik. Hakkari Belediye'sinin,26.09.2014  tarihinde sözleşme imzalayarak 15.10.2014 günü yer teslimi yapıp işe başladığı  ve 28.487.777,00 TL değerindeki içme suyu projesi yapım çalışmaları Golan, Berçelan ve şehir merkezinde yapılan çalışmalar neticesinde işin fiziki olarak %49,76 lik kısmı tamamlanmıştır. Sözleşme gereği işin bitim süresi 850 gündür. Projenin hedef yılı 2048, nüfusu 122300 kişidir. Başta da belirttiğim gibi Hakkari'nin bir çok  sorunu var ancak en öncelikli sorunu alt yapı sorunudur. Alt yapı çalışmaları yaparken ister istemez tüm yollarda kazı yapmak zorunda kalacağız. Bu çalışmalar esnasında zaman zaman vatandaşlarımız mağdur olabilir  bizler bu mağduriyeti en aza indirmek için tüm çabamızı sarf edeceğiz, fakat yaptığımız bu çalışmalar esnasında da vatandaşlarımızdan da duyarlılık ve fedakarlık bekliyoruz. İyi bir üst yapı ve yaşanılır bir Hakkari için alt yapı çalışmalarının mutlaka yapılması gerekmektedir" dedi.

“İKİNCİ PROJE ÇALIŞMALARINA BAŞLADIK”

İçme suyu isale ve şebeke hattı çalışmalarının yanı sıra kanalizasyon ve yağmur suyu inşaatı yapım çalışmalarını da başlattıklarını belirten Kanat “ Buradan halkımıza bir müjdeli haber daha verebiliriz. Uzun uğraşlar sonucu yine ilimizin öncelikli sorunlarından olan ve belediyemize 21.282.330,00 TL'ye mal olacak kanalizasyon ve yağmursuyu inşaatı projesi ihalesi 08.09.2015 tarihinde yapılmış olup,11.03.2016 tarihinde sözleşme imzalanarak 25.03.2016 tarihinde projenin yer teslimi yapılıp çalışmalarına başlandı. Sözleşme gereği bu işin bitim tarihi ise 800 gündür. Bu her iki projenin tamamlanması ile birlikte Hakkari’nin en öncelikli sorunlarından olan içmesuyu ve Kanalizasyon sorunu ortadan kalkmış olacak. Bu çalışmaların tamamlanması ile birlikte alt yapı çalışmalarına başlayacağız” dedi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.