Hakkari’de 50 kursiyere sertifika verildi

Hakkari’de 50 kursiyere sertifika verildi

2015 Yılı Kalkınma Bakanlığının SODES programı kapsamında hazırlanan“Gençlerimize iş makineleri kullanım Ehliyeti projesi”katılan 50 kursiyere sertifikaları düzenlenen törenle dağıtıldı.

Proje 10 Ekim 2015 yılında kursiyerlerin tespit edilmesi ile başlamış daha sonra teorik eğitimler için Halk Eğitim Müdürlüğü ile protokol yapılarak 50 kursiyer 3 ay boyunca teorik eğitimler verildi.

Proje’nin 4’üncü ayında idare bünyesinde tahsis edilen iş makineleri Loder ve Greyder ile 33 kursiyerlere Uygulamalı Loder Eğitimi,17 Kursiyerler ise uygulamalı Greyder eğitimi 1 ay içerisinde verildi.

Projenin Toplam Bütçesi 126.650,00 TL’dir. Bu miktarın 12.250,00 TL’lik kısmı Eş finansman adı altında Hakkari İl Özel İdaresince karşılandı.

Kursa katılan öğrencilere Sertifika töreninden önce İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Osman Kızılban hayırlı olması dileğinde bulundu.

Kızılban,”Kalkınma Bakanlığının ve Valiliğimizin katkılarından dolayı teşekkür eder. İdaremiz, her türlü fon desteklerinden azami derecede faydalanmak için proje hazırlamaya ve işsiz gençlerimizi kalifiye eleman haline getirmek suretiyle istihdamlarını sağlamayı en önemli hedefleri arasında görmekteyim” dedi.

Hakkari İl Özel İdaresi Meclis Toplantı Salonunda düzenlenen sertifika törenine İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Tunç Yol-İş Sendikası Van İli Sekreteri Mahmut Akdağ, SODES Bürosu Koordinatör Yardımcısı Mecit Yılmaz ve İl Özel İdaresi Şube Müdürleri katıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.