Hakkari'de 5 kişi tutuklandı

Hakkari'de 5 kişi tutuklandı

Hakkari’de yapılan ev baskınlarında gözaltına alına 26 kişiden 7’si adliyeye getirildi. Mahkemeye sevk edilen 7 kişiden 5’i tutuklandı.

HAKKARİ - Hakkari'de 12 Ekim’de düzenlenen ev baskınlarında gözaltına alınan 26 kişiden eski Belediye Başkanı Kazım Kurt, HDP Merkez İlçe Eşbaşkanı Emine Armut, KESK’e bağlı Yapı – Yol Sendikası Temsilcisi İlhan Akbaş, DBP il yöneticilerinden Enise Aktaş, Menav Kanat, DBP eski yöneticilerinden Ömer Kaya ve belediye çalışanı Mesut Özdemir İl Emniyet Müdürlüğü’nde biten işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. 

Savcılık ifadesinin ardından “Örgüte yardım etmek” iddiasıyla Hakkari 1’nci Ağır Ceza Mahkemesi’ne sevk edilen 7 kişiden Aktaş ve Kanat serbest bırakılırken, Kurt, Armut, Akbaş, Kaya ve Özdemir tutuklanarak Hakkari Kapalı Cezaevi’ne gönderildi

Adliye önünde açıklama yapan HDP Hakkari Milletvekili Nihat Akdoğan, tutuklamalara tepki göstererek kararın hukuki olmadığını söyledi.

Aynı baskın kapsamında gözaltına alınan HDP İl Eşbaşkanı Metin Besi ve HDP Merkez ilçe Başkanı Asım Özcan ile yerine kayyum atanan Belediye Başkan Yardımcısı Behçet Kanat’ın da aralarında bulunduğu 19 kişi ise 16 gündür emniyette tutuluyor. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.