Hakkari'de 20 sera kuruldu

Hakkari'de 20 sera kuruldu

Hakkari Valiliği Köye Dönüş ve Rehabilitasyon Programı kapsamında köye dönüşü özendirmek ve vatandaşların daha rahat tarımsal faaliyette bulunmasını sağlamak amacıyla köylerde 20 sera kurdu.

ZEKİ DARA - YÜKSEKOVA HABER 

HAKKARİ - Hakkari Valiliği tarafından Köye Dönüş ve Rehabilitasyon Programı (KDRP) kapsamında İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğüne tahsis edilen bütçe ile Hakkari Kent Merkez ile Yüksekova, Şemdinli ve Çukurca ilçelerine 20 adet sera yapıldı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünün uyguladığı proje ile kentin mikroklima özelliği taşıyan bölgelerinde bulunan 20 noktada seracılık yapılırken, kentin geriye kalan kısmında ise bir kar yağışı ve soğuk hava hâkim.

250 m2'lik alanda kurulan seraların 9’u Çukurca ilçesinde 5’şi Şemdinli’nin Derecik Beldesi’nde 4’ü Hakkari merkezde 2’si ise Yüksekova’nın Esendere Beldesi’nde yapıldı.

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünde görevli teknik ekiplerin yaptığı inceleme sonrasında  "mikroklima" özelliği taşıyan bölgelerde kurulan seralar, ilkbaharın erken dönemi ile sonbaharın geç döneminde üretim yapılabiliyor. Çiftçilerin birim alandan daha fazla verim elde etmesine ve yılda üç dönem üretim yapılabilme imkânı sağlayacak olan seralar sayesinde yıllardır çatışmalar nedeniyle boşaltılan köylere geri dönüşün önünü açması bekleniyor.

Proje ile ilgili bilgi veren Hakkari Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mehmet Yıldırım, Hakkâri'nin sert ve karasal iklimine rağmen uzun güneşlenme süresini avantaja çevirerek; şehir dışından alınan meyve ve sebzelerin kentte yetiştirilmesini sağlamayı hedeflediklerini söyledi.

Bu projeyle kaliteli ve verimli ürünler yetiştirileceğini anlatan Yıldırım, birim alandan alınan verimin artması ile birlikte çiftçilerin gelir düzeyini yükseltmeyi hedeflediklerini kaydetti.

1-891.jpg

2-531.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.