Hakkari'de 136 köy ile 374 mezranın yolu kapalı

Hakkari'de 136 köy ile 374 mezranın yolu kapalı

Bölgede etkili olan kar yağışı ve tipi etkisini artırarak devam ederken, aşırı yağış nedeniyle Hakkari’de 136 köy ile 374 mezranın yolu ulaşıma kapandı.

YÜKSEKOVA HABER 

HAKKARİ - Hakkari’de 3 gün önce başlayan ve dün akşam saatlerinde etkisini artırarak devam eden kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkilemeye devam ediyor. 

Kar kalınlığı kent merkezinde yaklaşık bir metreyi bulurken yüksek kesimlerde ise kar kalınlığı bir metreyi aşmış durumda.

haberinfoto.jpg

Kent genelinde etkisini sürdüren kar yağışı nedeniyle ulaşım güçlükle sağlanırken, Hakkari ve ilçelerinde 136 köy ve 374 mezranın yolu ulaşıma kapandı.

Zaman zaman tipi ve fırtınanın da yaşandığı Hakkari’de vatandaşlar zor anlar yaşarken, kentte elektrik kesintileri de yaşanıyor. .

Bazı vatandaşlar, aşırı yağış nedeniyle kardan adeta kaybolan araçlarının üzerlerini temizlemeye çalışırken bazı esnaflarda kürekler ile işyerlerinin önünü temizlemeye çalıştı.

Öte yandan Hakkari Belediyesi karla mücadele ekipleri kent genelinde ana arterleri açık tutmak için çalışmalarını sürdürüken, şehir içi trafiği ana arterlerde servisler ile sağlanıyor. Karayolu ekipleri de şehirler arası yolları açık tutmak için çalışmalarına aralıksız bir şekilde devam ediyorlar. 

Hakkari'de 3 gün önce başlayan kar yağışı etkisini artırarak devam ediyor. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.