Hakkari’de 10 Ekim anması düzenlendi

Hakkari’de 10 Ekim anması düzenlendi

10 Ekim 2015'te Ankara'da gerçekleşen canlı bomba saldırısında yaşamını yitirenler katliamın birinci yılında anılıyor. Hakkari’deki anma KESK Hakkari Şubeler Platformu öncülüğünde düzenlendi.

HAKKARİ - Ankara'da geçen yıl Gar Kavşağı'nda meydana gelen ve 101 kişinin yaşamını yitirdiği, yüzlerce kişinin de yaralandığı bombalı saldırının yıl dönümü nedeniyle Hakkari’de anma programı düzenlendi.

KESK Hakkari Şubeler Platformu öncülüğünde düzenlenen program sendikanın toplantı salonunda yapıldı. Anmaya DBP Hakkari İl Eşbaşkanı Hüseyin Armut ve KESK Dönem sözcüsü Ali Tuğan ile sendika bileşenlerinin temsilcileri katıldı  

Salona, katliamda yaşamını yitiren 100 kişinin yanı sıra Hakkarili Muhammed Demir’in de posteri asıldı.

Saygı duruşu ile başlayan anma programında katliamın kurbanları için yazılan şiirler okundu, Programda söz alan KESK Dönem Sözcüsü Ali Tuğan, barış için mücadele ederken bombalı saldırı sonucu yaşamını yitirenlerin mücadelelerine layık olmak için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

Anma programı Ankara Garı önünde meydana gelen patlama ile ilgili hazırlanan sinevizyon gösterimi ile son buldu.

 Ne olmuştu?

10 Ekim 2015’te siyasi parti, sivil toplum örgütü ve sendikaların destek verdiği ’Emek, Barış ve Demokrasi Mitingi’ için Ankara’ya gidenlerin toplandığı Ankara Tren Garı yakınında iki canlı bombanın düzenlediği saldırıda 101 kişi hayatını kaybetmiş, 500’ü aşkın kişi yaralanmıştı. Hükümet yetkilileri Türkiye tarihinin en kanlı terör saldırısını IŞİD'le bağlantılı kişilerin düzenlediğini söylemişti.

 

2-860.jpg

1-20161010202451.jpg

4-295.jpg

5-177.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.