Hakkari’de 1 gözaltı

Hakkari’de 1 gözaltı

Hakkari’de İl Genel Meclisi üyesi Zeynep Yılmaz gözaltına alınırken, daha önce gözaltına alındı.

YÜKSEKOVA HABER

HAKKARİ – Edinilen bilgiye göre Hakkari İl Genel Meclisi üyesi Zeynep Yılmaz, kente bağlı Üzümcü köyünde gözaltına alındı. Gözaltı gerekçesi öğrenilemeyn Yılmaz, ifadesi alınmak üzere İl Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

Öte yandan SES Hakkari Şubesi üyesi Metin Demirer’in gözaltına alınmasına KESK Hakkari Şubeler Platformu’ndan tepki gösterdi. KESK’ten yapılan açıklama şu şekilde:

“SES Hakkari Şubesinin 18 yıllık üyesi olan, uzun yıllar kentteki demokrasi platformlarında aktif yer almış, Şube  Başkanlığı yapan ve halen  SES Denetleme Kurulu Başkanı  Metin DEMİRER 12/04/2016 tarihinde iş yerinde gözaltına alınmıştır.  Arkadaşımız hukuksuz bir şekilde gözaltına alınışı sendikal ve demokratik mücadeleye bir darbedir. Bu tutumu kabul etmediğimizi belirtir, yöneticimizin biran önce serbest bırakılmasını istiyoruz. Arkadaşımızın yürütmüş olduğu demokrasi ve sendikal mücadele her zamankinden daha güçlü olarak devam edecektir.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.