Hakkari ve Yüksekova'da gözaltına alınanlar serbest

Hakkari ve Yüksekova'da gözaltına alınanlar serbest

Hakkari ve Yüksekova'da sabah saatlerinde gerçekleştirilen ev baskınlarında gözaltına alınan 13 yurttaş, emniyetteki ifade işlemlerinin ardından serbest bırakıldı.

Hakkari'nin Biçer ve Bağlar mahallelerinde sabah saatlerinde çok sayıda özel hareket polisinin katılımıyla gerçekleştirilen ev baskınlarında gözaltına alınan 10 yurttaş serbest bırakıldı. "Örgüte yardım etmek" gerekçesiyle gözaltına alınan DBP Hakkari İl Yöneticisi Hasan Akboğa, Ali Turan, Nevzat Tursun, Hasan Değirmenci, Emel Değirmenci, Hacı Yalçın, Melek Yalçın, Mehmet Yalçın, Sozdar Yalçın ve Şakir Tekin isimli yurttaşlar emniyette alınan ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. 

Hakkari'nin Yüksekova ilçesine bağlı Büyükçiftlik (Xirvate) beldesinde gece vakti askerlerce gerçekleştirilen ev baskınlarında gözaltına alınan Ayhan Çelik, Ümit Sınmaz ve Adnan Yanık isimli gençler, İlçe Emniyet Müdürlüğü'ndeki ifade işlemlerinin ardından serbest bırakıldı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.