Hakkari ve Şemdinli'de ev baskınları: Çok sayıda gözaltı

Hakkari ve Şemdinli'de ev baskınları: Çok sayıda gözaltı

Hakkari merkez ve Şemdinli ilçesinde yapılan ev baskınlarında aralarında HDP İl Eşbaşkanı Evin Konur’un da bulunduğu 7 kişi gözaltına alındı.

YÜKSEKOVA HABER

HAKKARİ - Hakkari Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ekipleri bugün sabah saatlerinde kentin değişik mahallerinde çok sayıda eve eş zamanlı baskın düzenledi.

Yapılan ev baskınlarında aralarında HDP Hakkari İl Eşbaşkanı Evin Konur ile HDP Merkez İlçe Eşbaşkanı Emine Armut, Belediye Meclis Üyesi Zeynep Kaya, HDP il yöneticisi Ayşe Duran ve Fatma Acar gözaltına alındı.

TEM şubesine götürüldüğü öğrenildi. HDP ve DBP yöneticileri ile Hakkari Belediye Meclis üyelerinin de aralarında bulunduğu 5 kadın gözaltına alındı.

Gözaltı gerekçeleri öğrenilemeyen 5 kadın sağlık kontrollerinin ardından sorgulanmak üzere İl Emniyet Müdürlüğü TEM şubesine götürüldü..

ŞEMDİNLİ'DE EŞ BAŞKAN YILMAZ'IN EVİNE BASKIN: 2 GÖZALTI

Şemdinli ilçesinde ise bugün sabah saatlerine karşı yapılan ev baskınlarında Belediye Eş Başkanı Seferi Yılmaz'ın eşi KJA üyesi Pınar Yılmaz ile Bekir Kara isimli bir vatandaş gözaltına alındı.

İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen 2 kişinin gözaltı gerekçesi hakkında bilgi elde edilemedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.