Hakkari ve Çukurca'da 14 gözaltı, 2 tutuklama

Hakkari ve Çukurca'da 14 gözaltı, 2 tutuklama

Hakkari ve Çukurca’da 6'sı öğrenci 14 kişi gözaltına alındı. Hakkari’de daha önce gözaltına alınan 2 kişi tutuklanırken, Çukurca’daki gözaltılar arasında DBP ve HDP ilçe eş başkanları da var.

YÜKSEKOVA HABER 

HAKKARİ - Alınan bilgilere göre Sur ve Cizre’deki sokağa çıkma yasakları için HDP ve DBP Hakkari il yönetimince dün düzenlenen yürüyüşe katılmak isteyen H. S, Ş. K ve H. E isimli lise öğrencileri il Emniyet müdürlüğü önünde gözaltına alındı. Aynı açıklamaya katılan ve isimleri öğrenilemeyen 3 öğrenci de gözaltına alınmıştı. 

Gözaltındaki öğrenciler sorgulanmak üzere emniyete götürüldü.

Bu sabah Biçer Mahallesi’ndeki evine baskın yapılan Rabia Keskin isimli kadın gözaltına alındı.

2 gün önce gözaltına alınan DBP eski saymanı İsmet Çınar ve Kerim Özkan isimli vatandaş çıkartıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı. Çınar ve Özkan Hakkari Kapalı Cezaevine götürüldü.

Bu sabah Çukurca ilçesinde ise HDP İlçe Eş Başkanı Halime Şimşek ve DBP Çukurca İlçe Eş Başkanı Garibe Çetin ile Cebrail Erdemir, Cengiz Atak, Savaş Altay, Cennet Ayar ve Şaban Döner isimli vatandaşlar gözaltına alındı. 

Çukurca’da gözaltına alınan 7 kişi ilçe emniyet müdürlüğünde tutuluyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.