Hakkari Valiliği'nden açıklama

Hakkari Valiliği'nden açıklama

Hakkari Valiliği, Yüksekova'da çıkan olaylarla ilgili resmi internet sitesinde açıklama yaptı.

YÜKSEKOVA HABER
 
HAKKARİ - Hakkari Valiliği, Yüksekova'da çıkan olaylarla ilgili resmi internet sitesinde açıklama yaptı.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, polislerin saat 16.00 sıralarında adliye lojmanlarına silahlı saldırı haberi alması üzerine olay yerine intikal ettiği  iddia edildi.

Valilik açıklamasında kimliği belli olmayan yüzü maskeli ve silahlı bir kişinin, emniyet güçlerine silahlı saldırıda bulunduğu iddia ederek, çatışma çıktığını öne sürdü.
 
Açıklamada şahsın ağır yaralandığı belirtilerek yaralının tedavi için Yüksekova Devlet Hastanesine kaldırıldığı belirtildi.
 
Valilik açıklamasında olay yerinde yapılan incelemede yaralı şahsa ait olduğu iddia edilen tabanca ile 8 adet boş kovan, molotofkokteyli ve maske ele geçirildiğini savundu.
 
Öte yandan valiliğin yaralı diye açıkladığı Rojhat Özdel isimli genç hayatını kaybetti.
 
VALİ CANBOLAT: BANA SORMAYIN, SAVCIYA SORUN!
 
Katıldığı bir programda Yüksekova’da yaşanan olay ile ilgili olarak yazılı açıklama yaptıklarını belirten Hakkari Valisi Yakup Canbolat, bir gazetecinin milletvekili Esad Canan’ın olay ile ilgili bilgi almak için gittiği hastaneye alınmamasına ilişkin sorduğu soruya, ”Olay savcılığın sorumluluğunda olan bir durumdur. Bunun bizimle bir alakası yok. Gidin bunu savcılığa sorun” şeklinde cevaplandırdı.  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum