Hakkari Üniversitesi öğrencilerinden 'Çok Dinli Diyalog' projesi

Hakkari Üniversitesi öğrencilerinden 'Çok Dinli Diyalog' projesi

Hakkari Üniversitesi öğrencileri, “United Approach” projesi kapsamında Polonya'da bir dizi etkinlikler gerçekleştirdi.

BİLAL TİNAR / YÜKSEKOVA HABER

HAKKARİ - Hakkari Üniversitesi Projeler Birimi tarafından hazırlanan ve Ulusal Ajans tarafından desteklenen “United Approach” projesi, Polonya’da gerçekleştirildi.

Bulgaristan ve Polonya ortaklığında yürütülen ve Polonya Ulusal Ajansı tarafından desteklenen “United Approach” isimli Erasmus + programı dâhilindeki “Ana Eylem 1 Gençlik Değişimi” projesinin amacı; hoşgörüsüzlük ve yabancı düşmanlığının hatırlatılarak, Avrupa'da yaşanan olumsuzluklara tepki göstermek oldu.

i-1-20160105151743.jpg

Ayrıca projede çok kültürlü ve çok dinli diyalog kurabilmek için fırsat tanımayı amaçlayan çeşitli dinlerden ve kültürlerden katılımcılar bir araya geldi. Projenin amaç ve hedeflerine ulaşılması için atölye çalışmaları, bireysel sunumlar, ortak sunumlar, simülasyon çalışmaları, kültürel geceler, poster, kitap, kısa film hazırlama gibi yaygın eğitim metotları kullanıldı. Proje süresince ön yargıların yıkılmasının yanı sıra farklı ülkelerden katılımcılar ile akıcı İngilizce konuşmak, grup içi çalışmalara dahil olmak, teknolojiyi etkin kullanmak gibi çeşitli beceriler geliştirildi.

i-2-857.jpg

Proje kapsamında Hakkari Üniversitesi ve bölgenin tanıtımı yapılırken, gelecek dönemlerdeki projelerde işbirliği için yeni çalışmalar yürütüldü. Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ebubekir Ceylan, projeye onur konuğu olarak katıldı. 

Projede; hazırlık sınıfı öğrencilerinden Dilan Kaçar, Aycan Özer, Hiyal Kaçar, Araz Çiftçi, Rojhat Özdemir, Gülistan Beyter, Şehriban Acar; Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Programı 1. sınıf öğrencilerinden Devran Bingöl, İngilizce Öğretmenliği Bölümü öğrencilerinden Ferhat Ağçakay, Yabancı Diller Yüksekokulunda görevli İngilizce Okutmanlarından Gaye Kuru, Feyza Akdoğan, Yeşim Mersin Çal ve Mete Çal yer aldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.